16-årig häktad efter mordförsök på lärare

Publicerad 18 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Den 16-årige pojke som misstänks för att ha försökt mörda sin lärare häktades i helgen. Arkivbild.
Den 16-årige pojke som misstänks för att ha försökt mörda sin lärare häktades i helgen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 16-årige pojke som misstänks för att ha försökt mörda sin lärare häktades i helgen. Pojken misshandlade den kvinnliga läraren mycket grovt på ett ungdomshem i Kungälv i onsdags.

Enligt åklagaren var gärningen planerad.

– Överfallet skedde under en promenad där den misstänkte gick med målsägande på det området som hör till hemmet, säger åklagaren Frida Hörlinge till Dagens Nyheter.

16-åringen greps på platsen och anhölls misstänkt för mordförsök alternativt försök till dråp. I förhör har pojken erkänt gärningen. Lärare som överfölls har opererats flera gånger och uppges nu vara i stabilt tillstånd.

– Hon har en rad skador i form utav frakturer, blödningar och sår som behövs sys på en stor del av kroppen. Men det har inte varit livshotande, säger Frida Hörlinge.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.