Annons

Nashville segrade efter Forsbergs drömmål

Filip Forsberg har fått en succéstart på NHL-säsongen. I premiären mot Columbus prickade han in det avgörande målet för sitt Nashville.
Publicerad 15 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Filip Forsberg satte dit matchavgörande 2–1 i premiären mot Columbus.
Filip Forsberg satte dit matchavgörande 2–1 i premiären mot Columbus.Foto: Mark Humphrey AP/TT

– Det är ju i första hand för att bidra framåt jag är här, så det känns förstås bra att få göra ett mål direkt, säger 26-åringen till Aftonbladet efter 3–1-segern.

Knappt sex minuter in i den tredje perioden, vid ställning 1–1, inledde Forsberg en räd från den egna försvarszonen. I ett två mot ett-läge med landsmannen Calle Järnkrok valde han att överraska målvakten Joonas Korpisalo och gå på avslut.

Annons

– Jag tänkte väl också spela Calle men backen kom inte så hårt på mig som jag trodde så plötsligt kände jag att jag hade bra läge, säger han till Aftonbladet.

Därefter kunde Järnkrok stänga matchen med sitt 3–1-mål i tom bur.

Forsberg var nöjd med säsongsstarten i ett Nashville som möblerat om i spelartruppen.

– Ja, de nya killarna, flera av dem mer fysiska i sitt spel, har kommit in fint i gruppen och vi hade en riktigt lyckad camp. Den spann vi vidare på ikväll. Jag tror det kan bli riktigt bra.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons