Annons

Schweiz fotbollschef: Spela EM i ett land

Coronapandemin tvingade det europeiska fotbollsförbundet Uefa att flytta EM-slutspelet från 2020 till 2021.
Nu tror Dominique Blanc att flera förändringar kommer att ske.
Publicerad 15 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Dominique Blanc, ordförande för fotbollsförbundet i Schweiz, tycker att EM ska arrangeras i ett land eller i en storstad. Arkivbild.
Dominique Blanc, ordförande för fotbollsförbundet i Schweiz, tycker att EM ska arrangeras i ett land eller i en storstad. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Ordföranden för fotbollsförbundet i Schweiz säger att det knappast är troligt att mästerskapet avgörs som planerat – med start den 11 juni – och är dessutom inne på att Uefa borde skrota tanken att det ska spelas matcher i tolv olika länder i Europa.

– I dagsläget kan jag inte föreställa mig (det schweiziska) landslaget spela i Baku, säger Blanc till den schweiziska tidningen 24 Heures.

Annons

Blanc anser att EM ska avgöras på ett och samma ställe.

– Ett alternativ vore att ha EM i ett land, i Ryssland eller i Tyskland, säger han.

– Ett annat alternativ skulle vara att välja en storstad, som har tillräckligt många arenor för att hålla i matcherna för samtliga sex grupper. Exempelvis London.

Enligt rådande planering ska matcherna spelas i Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Köpenhamn, München, Rom, S:t Petersburg, Bukarest, Budapest och Baku. Semifinaler och finalen är tänkt att avgöras på Wembley i London.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons