Inter bröt långa sviten mot Juventus

Efter fyra och ett halvt års väntan lyckades Inter bryta sin dystra svit mot Juventus.
Söndagens Derby d'Italia slutade med en 2–0-seger för Milanolaget som hänger på i toppen av Serie A-fotbollen.
Publicerad 17 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Inter vann Serie A-matchen mot Juventus med 2–0.
Inter vann Serie A-matchen mot Juventus med 2–0.Foto: Luca Bruno AP/TT

Inter hade inte vunnit mot Juventus sedan september 2016, men under söndagskvällen kom ett trendbrott.

Juventus hade inte en chans när de blåsvarta tog en bekväm 2–0-seger.

Inter tog ledningen redan i den tolfte minuten efter att den förre Juventusstjärnan Arturo Vidal löpt in i straffområdet och nickat in 1–0.

Därefter var det rejäl Inter-dominans både i målchanser och bollinnehav.

I början på den andra halvleken kunde Nicolò Barella löpa sig fri och dubbla Milanolagets ledning med ett stenhårt avslut.

Juventus var i kraftigt behov av förändring och sjösatte ett trippelbytte med halvtimmen kvar att spela.

Svenske stjärnan Dejan Kulusevski bytte av Aaron Ramsey och tog plats till höger i mittfältet.

BP-produkten lyckades inte lösa upp knutarna i Interförsvaret och stod för en överlag blek insats.

Inters Lautaro Martinez hade chansen att punktera matchen när han rann igenom och gick på avslut, men skottet smet tätt utanför stolpen.

Efter segern går Inter upp jämsides med stadsrivalen Milan i toppen av Serie A-tabellen, på 40 inspelade poäng. Men de rödsvarta har en match mindre spelad och kan dra ifrån när man ställs mot Cagliari under måndagen.

Juventus parkerar på femte plats i tabellen med 33 poäng.