Annons

Efter snöovädret – 2 000 träd över elledningar

Publicerad 18 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Montörer på Vattenfall på väg för att rensa ledningsgator på träd, grenar och snö efter ovädret i Västernorrland.
Montörer på Vattenfall på väg för att rensa ledningsgator på träd, grenar och snö efter ovädret i Västernorrland.Foto: Mats Andersson/TT

Arbetet med att röja upp efter det kraftiga snöovädret i Västernorrland fortsätter. Ett stort antal träd har fallit över elledningar som en följd av ovädret.

"Vi har med helikopter noterat långt över 2 000 träd som ligger på eller farligt nära elledningar och som måste tas bort", säger elbolaget Eons regionchef Lena Berglund i ett pressmeddelande, rapporterar SVT Västernorrland.

Annons

Under måndagen kommer ett 50-tal reparatörer med hjälp av snöskotrar och bandvagnar arbeta med röjningen. Fyra helikoptrar kommer också att användas för att inspektera och för att röja ledningsgator med hjälp av gripklo och sågklinga.

Enligt Eon kommer röjningsarbetet att ta flera veckor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons