Efterlyst artist gripen efter stormningen

Publicerad 18 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Trumpanhängare inuti kongressbyggnaden efter stormningen. Arkivbild.
Trumpanhängare inuti kongressbyggnaden efter stormningen. Arkivbild.Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Jon Schaffer, som är gitarrist i det amerikanska heavy metal-bandet Iced Earth, är frihetsberövad efter att ha deltagit i stormningen av Kapitolium, skriver The Wall Street Journal.

Förutom att ha deltagit i intrånget misstänks han för att ha attackerat poliser med så kallad björnsprej – ungefär som pepparsprej med längre räckvidd. Sammanlagt misstänkts han för sex olika brott.

Schaffer pekades ut som delaktig i kravallerna när han sågs på en bild inifrån kongressbyggnaden. Samma dag intervjuades han av tyska Die Welt och förklarade att han rest till Washington för att delta i protesterna.

Efter att ha förekommit på listan över FBI:s mest efterlysta överlämnade han sig själv till polisen i sin hemstat Indiana.

Iced Earth bildades 1985. De har släppt tolv album och har miljontals lyssningar på Spotify. I dag är Jon Schaffer bandets ende kvarvarande originalmedlem.

I ett uttalande tar de övriga bandmedlemmarna avstånd från händelserna i Washington.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.