Annons

Sjätte säsongen avslutar Peaky Blinders

Snart är det slut på gubbkepsar med gömda rakblad och välsnaggade frisyrer.
BBC-serien och svenska Netflixfavoriten "Peaky Blinders" avslutas efter den kommande, sjätte säsongen, rapporterar Variety.
Publicerad 18 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Cillian Murphy spelar huvudrollen i gangsterserien "Peaky Blinders" som utspelar sig i Birmingham under mellankrigstiden. Arkivbild.
Cillian Murphy spelar huvudrollen i gangsterserien "Peaky Blinders" som utspelar sig i Birmingham under mellankrigstiden. Arkivbild.Foto: Mark Allan/AP/TT

Historien om Tommy Shelby (Cillian Murphy) och hans ökända familjs erövringar i mellankrigstidens Birmingham har tagit världen med storm.

Serien vann pris för "bästa dramaserie" under brittiska tv-galan Bafta awards 2018 och slog därmed populära "The Crown" som nominerades i samma kategori.

Annons

Att den sjätte säsongen blir succéseriens sista är överraskande – skaparen Steven Knight har tidigare sagt att "Peaky Blinders" kommer att få en sjunde säsong.

Knight har dock lovat att gangsterberättelsen kommer att "fortsätta i en annan form", enligt tidskriften.

"Säsong sex sätter punkt för en episk berättelse som har trollbundit publiken sedan den började sändas 2013, men Peaky Blinders-världen kommer definitivt att leva vidare", säger också producenten Caryn Mandabach i ett pressmeddelande.

Den fördröjda inspelningen av säsong sex på grund av coronapandemin tros ha påskyndat beslutet att komma till ett avslut redan nu.

Den sista säsongen förväntas sändas i slutet av 2021 eller i början av 2022, beroende på hur snabbt produktionen blir klar med tanke på pandemin.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons