Vinterbadare i grupp togs på bar gärning

Publicerad 18 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En grupp vinterbadare bröt mot virusrestriktioner i Danmark. Arkivbild.
En grupp vinterbadare bröt mot virusrestriktioner i Danmark. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg/TT

Vinterbadsugna från hela Själland samlades vid en sjö nära Roskilde i Danmark i helgen. Nu anklagas 17 personer för att ha brutit mot församlingsförbudet som införts på grund av coronapandemin, enligt polisen.

En patrull skickades till sjön vid 9-tiden i söndags morse sedan de fått tips om att badarna flockades där, runt ett hål i isen.

– Redan på håll kunde patrullen se att det var för många som hade samlats och de tog en bild för att dokumentera det, säger Michael Sehested vid polisen i Central- och Västsjälland.

Polisen gick sedan fram till badarna och meddelade att de hade gjort sig skyldiga till brott och därmed måste betala böter. I Danmark får högst fem personer träffas samtidigt, en åtgärd som har införts för att minska spridningen av coronaviruset.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.