Annons

Vinterbadare i grupp togs på bar gärning

Publicerad 18 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En grupp vinterbadare bröt mot virusrestriktioner i Danmark. Arkivbild.
En grupp vinterbadare bröt mot virusrestriktioner i Danmark. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg/TT

Vinterbadsugna från hela Själland samlades vid en sjö nära Roskilde i Danmark i helgen. Nu anklagas 17 personer för att ha brutit mot församlingsförbudet som införts på grund av coronapandemin, enligt polisen.

En patrull skickades till sjön vid 9-tiden i söndags morse sedan de fått tips om att badarna flockades där, runt ett hål i isen.

Annons

– Redan på håll kunde patrullen se att det var för många som hade samlats och de tog en bild för att dokumentera det, säger Michael Sehested vid polisen i Central- och Västsjälland.

Polisen gick sedan fram till badarna och meddelade att de hade gjort sig skyldiga till brott och därmed måste betala böter. I Danmark får högst fem personer träffas samtidigt, en åtgärd som har införts för att minska spridningen av coronaviruset.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons