15 sovande personer ihjälkörda av sopbil

Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Trafikolyckor är vanliga på indiska vägar. Arkivbild.
Trafikolyckor är vanliga på indiska vägar. Arkivbild.Foto: Channi Anand/AP/TT

15 personer som sov invid vägen i västra Indien har omkommit sedan de körts över av en sopbil vars förare tappat kontrollen. Offren var en bebis, åtta kvinnor och sex män, enligt polisen i Surat i delstaten Gujarat. Ytterligare sex personer skadades.

Sopbilen krockade med en traktor i en korsning strax efter midnatt på tisdagen. Sopbilsföraren förlorade kontrollen över sitt fordon, körde av vägen och körde på arbetare som lagt sig för att sova där, enligt polisen. Båda förarna har gripits.

Premiärminister Narendra Modi, som kommer från Gujarat, har meddelat att regeringen kommer att ge offrens familjer motsvarande omkring 23 000 kronor vardera. Han kallar olyckan tragisk.

2019 dog i genomsnitt 17 personer i timmen i trafikolyckor i Indien.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.