Annons

Blågul VM-läkare isolerad: "Döda virusrester"

Handbollslandslagets VM-läkare Daniel Jerrhag har isolerats efter att ha lämnat ett positivt covid-19-test i Kairo. Men enligt Jerrhag rör det sig om döda virusrester som har gett utslag.
Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Daniel Jerrhag, Sveriges läkare i VM. Arkivbild.
Daniel Jerrhag, Sveriges läkare i VM. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"Jag känner ingen som helst oro för varken min egen eller lagets del då jag hade covid-19 i mellandagarna. Det som gett utslag nu är ingenting annat än döda virusrester och jag mår helt bra", säger han i ett pressmeddelande.

Daniel Jerrhag konstaterades smittad i covid-19 redan den 19 december och har varit frisk sedan den 28 december. Det positiva svaret på ett PCR-test gör ändå att han måste följa VM-protokollet och får därför inte komma tillbaka till truppen förrän han har lämnat två negativa tester. Vid lunchtid på tisdagen lämnade han spelarhotellet.

Annons

"Det är väl ödets ironi att jag är en av dem som har tryckt på att de ska göra fler tester. Det är förstås frustrerande, men det viktigaste är att alla spelare och övriga ledare förblir friska", säger Jerrhag.

De svenska spelarna och ledarna testas varje dag under VM i Egypten. Alla andra tester under VM-turneringen har varit negativa.

Under förberedelserna i Sverige testade Anton Lindskog och Albin Lagergren positivt, men den förstnämnde ska nu ansluta till truppen i Kairo.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons