Coop öppnar obemannad butik

Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Coop testar ett nytt butikskoncept med obemannade butiker.
Coop testar ett nytt butikskoncept med obemannade butiker.Foto: Coop/TT

Coop öppnar en dygnet runt-öppen obemannad butik på Sätrahöjden i Gävle – Coop Mini. Kunder ska kunna ta sig in i butiken, handla och sedan komma ut ur butiken med en ny betallösning som Coop lanserat.

I den 30 kvadratmeter stora butiken finns ett utbud med cirka 400 olika torra, frysta och kylda varor, skriver Coop i ett pressmeddelande. Vid butiken placeras också ett skåp för upphämtning av beställningar från Coops ordinarie sortiment.

Enligt Coop innebär de små obemannade butiksmodulerna möjligheter till etableringar på ställen där det i dag inte finns någon Coop-butik, exempelvis i glesbygd och turistområden.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.