GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya anmälningar efter omtalad krönika

Ett antal anmälningar om sexualbrott har lämnats in till polisen i Hässleholm. Anmälningarna är från kvinnor i kölvattnet av den krönika som publicerades i Norra Skåne där en grupp namngavs.
Hässleholm • Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Enligt Olof Göransson på Hässleholmspolisen har fem anmälningar lämnats in, bland annat mot en influenser som ska ha lagt ut namn och bilder på männen.
Enligt Olof Göransson på Hässleholmspolisen har fem anmälningar lämnats in, bland annat mot en influenser som ska ha lagt ut namn och bilder på männen.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Olof Göransson, polis i Hässleholm, bekräftar att ett antal anmälningar från kvinnor om sexualbrott lämnats in till polisen efter det att en gruppkonstellation nämndes i en krönika.

Efter krönikan polisanmäldes först tidningen för förtal, en anmälan som lades ner.

Nu har polisen fått in flera anmälningar mot olika sociala medier från personer som känner sig utpekade efter att tidningen publicerade krönikan där en gruppering unga män uppgavs tävla om och bedöma unga kvinnor.

Enligt Olof Göransson på Hässleholmspolisen har fem anmälningar lämnats in.

Dessa förtalsanmälningar vänder sig mot olika sociala medier som enligt uppgift lagt ut namn och bilder på de ungdomar som enbart nämns som grupp i tidningen Norra Skånes krönika.

Enligt Göransson anmäls exempelvis en influenser på Instagram som ska ha lagt ut namn och bilder på männen.

Förutom dessa anmälningar är en ny anmälan från flera personer i kretsen kring nämnda grupp, riktad mot Norra Skåne.

En anmälan mot krönikören, som inte kan åtalas, är också inlämnad. Denna har polisen skickat till Justitiekanslern, JK, för bedömning huruvida tidningens ansvarige utgivare kan åtalas för tryckfrihetsbrott.

Hans BryngelsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.