Siw Malmkvist lär sig seniorsurfa i tv

Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Siw Malmkvist är en av deltagarna i "Seniorsurfarna". Arkivbild.
Siw Malmkvist är en av deltagarna i "Seniorsurfarna". Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

"Seniorsurfarna" blev något av en succé när det sändes i SVT förra året. Nu är det dags för andra säsongen av UR:s programserie om äldre som guidas i den digitala världen. Bland de deltagande kändisarna märks Siw Malmkvist, Arja Saijonmaa och Carl Jan Grankvist.

Första säsongen sågs varje program av i genomsnitt över 600 000 tittare. I den nya omgången, som startar 9 februari, utmanas deltagarna av programledaren Kattis Ahlström att prova nya saker. Bland annat får Arja Saijonmaa pröva att tala finska med den virtuella assistenten Siri.

"Hon pratade med henne som om det var en riktig person. Oj, vad vi skrattade!", säger Siw Malmkvist i ett pressmeddelande.

Den nya säsongen fokuserar också på källkritik och källtillit. Går det att lita på vad som står på nätet?

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.