Björklöven värvar NHL-rutin

Publicerad 20 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
JT Brown, tidigare i Tampa Bay, förstärker Björklöven. Arkivbild.
JT Brown, tidigare i Tampa Bay, förstärker Björklöven. Arkivbild.Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Hockeyallsvenska Björklöven värvar två transatlanter i jakten på en SHL-plats. Forwardsduon JT Brown, med 365 NHL-matcher på meritlistan, och Francis Perron har skrivit kontrakt säsongen ut.

"Francis Perron är en playmaker med bra spelförståelse, fina händer och kan hitta de öppnande passningarna. Han är också en tillgång i powerplay. JT Brown är en härlig karaktär som är intensiv och hårt jobbande och även skicklig i offensiven", säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens webbplats.

JT Brown, 30, har representerat Tampa Bay, Anaheim och Minnesota och har ett VM med USA medan Perron, 24, kommer från AHL-spel.

Efter att ha startat säsongen med tio raka vinster har Umeålaget haft det tuffare med ojämnt spel. Klubben blev till och med föremål för utredning om läggmatch efter ett stort tapp hemma mot Mora före jul.

Björklöven ligger trea i serien, hela 20 poäng bakom serieledande Timrå.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.