Coronafilm får premiär på strömningstjänst

Publicerad 20 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Maj Wechselmann. Arkivbild.
Maj Wechselmann. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Dokumentärfilmaren Maj Wechselmanns nya film "The swedish way" får premiär på Göteborgs filmfestivals strömningstjänst Draken film den 22 januari. Filmen är en granskning av den svenska coronastrategin speglad mot pestutbrottet 1710.

Samtidigt presenteras Wechselmanns regissörskap i en stor retrospektiv över några av hennes mest uppmärksammade dokumentärer, skriver festivalen i ett pressmeddelande. Bland filmerna som visas finns den kontroversiella "Viggen 37: ett militärplans historia", den prisade "Tala med mig systrar!" om kampen mot apartheid, "Irak från början till slut", "Bang och världshistorien" samt "Atomen i mänsklighetens tjänst".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.