18-åring åtalas för dödshot mot forskare

Publicerad 21 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Nu väntar rättegång. Arkivbild.
Nu väntar rättegång. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

I brevet till forskarna vid Lunds universitet fanns dödshot och bifogade rakblad – nu åtalas en 18-åring från Skåne för bland annat olaga hot och försök till misshandel, rapporterar Sydsvenskan.

Det var förra våren som två forskare fick ta emot breven som innehöll hot rörande deras forskning med djurförsök. I brevet till en av forskarna stod det att han dömts till döden på grund av djurförsök med råttor, skriver tidningen.

Även en pälsfarmare i Tomelilla har hotats på liknande sätt, men med hjälp av fingeravtryck och DNA-spår har polisen lyckats komma tonåringen på spåren, och i ynglingens hem hittades även fler rakblad av samma sort.

Tonåringen, som inte velat kommentera brottsmisstankarna, åtalas även för andra brott – penningtvättsbrott samt stöld på en skola.

Anna Karolina Eriksson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.