Stenson ett under par i årsdebuten

Henrik Stenson hade inget roligt fjolår på golfbanan.
2021 har i alla fall börjat helt okej. Stenson gick första rundan i Abu Dhabi ett slag under par.
Publicerad 21 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Henrik Stenson gör årsdebut i Abu Dhabi. Arkivbild.
Henrik Stenson gör årsdebut i Abu Dhabi. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Den 44-årige svensken gör årsdebut i Europatourens första tävling för säsongen och det började inspirerat. Stenson var två under par redan efter sex hål, men lyckades inte riktig rida vidare på den fina starten i Abu Dhabi-solen.

Det blev totalt tre birdies och två bogeys för Henrik Stenson, som med 71 slag har ett hyfsat läge inför fortsättningen.

En som däremot inte slog av på takten var Rory McIlroy. Nordirländaren stänkte i en birdie direkt på sitt första hål och puttern fortsatte att vara glödhet under hela rundan. Det blev åtta birdies och 64 slag för McIlroy, som efter att ha sänkt flera halvlånga puttar är i tidig ledning och ett slag före engelsmannen Tyrrell Hatton.

Spelet blev försenat ett par timmar på grund av tät morgondimma och alla spelare kommer inte hinna spela klart sina första rundor på torsdagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.