Annons

Älgkalv föll ned för stup i centrala Åre

Publicerad 22 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En älgkalv föll ned för ett stup i centrala Åre. Älgkalven på bilen är inte den som texten handlar om. Arkivbild.
En älgkalv föll ned för ett stup i centrala Åre. Älgkalven på bilen är inte den som texten handlar om. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter att ha rusat förbi sexstolsliften och fortsatt sin språngmarsch mot Åre torg fick älgkalvens liv ett tragiskt slut. Av oklar anledning föll den fyra meter och landade precis utanför entrén till ett flerfamiljshus, rapporterar Östersunds-Posten.

– Vi höll på att utreda ett bedrägeri gällande stora summor pengar när vi plötsligt fick ett anrop om att ”någon eller något hade hoppat”, berättar Andreas Zehlander, gruppchef på Årepolisen, för tidningen.

Annons

– Det här är ett tydligt exempel på bredden av vårt jobb – vad som helst kan hända. Det är bara ren tur att ingen människa gick ut från porten och fick den i huvudet.

Älgen hade brutit frambenen och fick avlivas.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons