Annons

Rungande ja till USA:s nya försvarsminister

Publicerad 22 januari 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Lloyd Austin har godkänts av senaten och kommer att bli USA:s första svarta försvarsminister. Arkivbild från den 19 januari 202
Lloyd Austin har godkänts av senaten och kommer att bli USA:s första svarta försvarsminister. Arkivbild från den 19 januari 202Foto: Greg Nash/AP/TT

Den amerikanska senaten har med överväldigande majoritet röstat ja till ett godkännande av den pensionerade generalen Lloyd Austin som landets nye försvarsminister.

Lloyd Austin blir därmed den första svarta personen i historien som kommer att leda försvarshögkvarteret Pentagon.

Annons

Både demokrater och republikaner har röstat ja till Austin och röstsiffrorna landade på 93–2 i den den hundrahövdade församlingen.

Den 67-årige Austin pensionerade sig 2016. Under USA:s tidigare president Barack Obama var han den högste militärt ansvarige för den USA-ledda koalitionen i Irak.

Omedelbart efter fredagens godkännande i senaten begav sig försvarsminister Lloyd Austin till sin nya arbetsplats, Pentagon.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons