Annons

Stjärnan kräver längre straff för tränare

Den sydkoreanska OS-hjälten Shim Suk-Hee vill ha ett strängare straff för hennes före detta tränare som under torsdagen blev dömd för sexuella övergrepp.
Tränaren dömdes till tio och ett halvt års fängelse, men shorttrackstjärnans advokat kräver ett längre straff.
Publicerad 22 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Shim Suk-Hee i ledningen under ett shorttrack-lopp i Montreal. Arkivbild.
Shim Suk-Hee i ledningen under ett shorttrack-lopp i Montreal. Arkivbild.Foto: Graham Hughes/AP/TT

Det var under 2019 som Shim Suk-Hee gick ut offentligt med sina anklagelser mot tränaren. Hon anklagade honom för att ha begått sexuella övergrepp på henne under tre års tid, sedan hon var 17 år gammal.

Under torsdagen dömdes tränaren till tio och ett halvt års fängelse, men straffet är inte tillräckligt, tycker Shim och hennes advokat. Åklagarsidan yrkade ursprungligen på 20 års fängelse.

Annons

– Som brottsoffer hoppas Shim att en överklagan från åklagarsidan kommer leda till ett strängare straff, sade Shims advokat till AFP.

Åklagarmyndigheten i Suwon har meddelat att de kommer att gå igenom domen och Shims krav på ett längre straff noggrant.

Shorttrackstjärnans tränare har sedan tidigare dömts till 18 års fängelse i ett separat fall för att ha psykiskt misshandlat Shim, något som ska ha börjat redan när hon var sju år gammal.

Shorttrack är populärt i Sydkorea, och landet har tagit sammanlagt 48 olympiska medaljer i sporten, vilket är 15 fler än Kina som har tagit näst flest. Shim tog tre medaljer i senaste vinter-OS på hemmaplan i Pyeongchang, två individuella (brons och silver) samt ett guld i stafett.

Ola Palmström/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons