Annons

Tillslag mot bröllop med hundratals gäster

Brittisk polis har slagit till mot ett bröllop i London där omkring 400 människor deltog. Under rådande omständigheter tillåts bröllop endast i undantagsfall – med som mest sex personer på plats – och myndigheterna skärper tillsynen.
Publicerad 22 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021

Bröllopet ägde rum i en skolbyggnad i nordöstra London och dess fönster hade täckts över. Polisen beskriver det som pågick därinne som fullständigt oacceptabelt.

Många bröllopsgäster flydde lokalen när polisen kom. Fem gäster fick böter på plats, medan arrangören riskerar en bot på motsvarande ett sexsiffrigt belopp omvandlat till svenska kronor.

Annons

Den judiska skolan, som ligger i ett kvarter där det bor många ultraortodoxa judar, säger att man hyrde ut lokalerna utan att känna till bröllopsplanerna. Londons högste rabbi Ephraim Mirvis har gått ut och fördömt det inträffade och vill meddela att "en överväldigande majoritet" av det judiska samfundet också gör det.

Med anledning av en tilltagande smittspridning införde Storbritannien stränga, rikstäckande restriktioner på nytt för ett par veckor sedan. Ordningsmakten har sedan dess slagit till mot fester, konserter och andra arrangemang som hållits i strid med lagen.

Den högsta chefen för den offentliga vården i Londonområdet, Vin Diwakar, sade häromdagen att det är lika dumt att strunta i smittskyddsåtgärderna som det hade varit att tända lampan hemma under "Blitzen" – den tyska flygbombningen av London under andra världskriget.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons