Milans målsvit bröts efter ett år

Serieledande Milan åkte på säsongens andra förlust i Serie-A-fotbollen då Atalanta vann med 3–0.
Inte nog med det. Det var första gången på drygt ett år som Milan inte gjorde mål i en italiensk ligamatch. Senast var den 6 januari 2020.
Publicerad 23 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan lyckades inte göra mål på Atalanta.
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan lyckades inte göra mål på Atalanta.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Zlatan Ibrahimovic spelade sin 600:e ligamatch i Italien, men gick för ovanlighetens skull ifrån matchen mållös.

– I dag var det mycket som saknades. Jag vill inte komma med några undanflykter, man måste vara skärpt i varje match för att nå resultat och i dag klarade vi inte av det, sade Ibrahimovic till Sky Italia.

Trots förlusten toppar Milan fortfarande Serie-A, två poäng före Inter. Därmed kan laget titulera sig "vintermästare" som ledare halvvägs. Sedan Serie A utökades till 20 lag 2004 så har det bara hänt två gånger att vintermästaren missat titeln – Napoli, både 2015-16 och 2017-18, skriver Reuters.

– Vi är halvvägs, det betyder att vi gjort det bra så här långt, men nu kommer den svåraste perioden med många matcher. Vi behöver hålla oss i bra fysisk form, sade Ibrahimovic.

Cristian Romero inledde målskyttet på San Siro då han nickade in 1–0 i den 26:e minuten. Josip Ilicic gjorde 2–0 på straff kvarten senare och Duvan Zapata satte 3–0 en knapp kvart före slutet.

Inter fick bara 0–0 borta mot Udinese och tränaren Antonio Conte visade sin frustration då han fick rött kort på tilläggstid och skickades upp på läktaren för protest.