Annons

Boston körde över Philadelphia

Boston började årets NHL-säsong i uppförsbacke, men i de senaste matcherna har laget börjat hitta rätt, och det mycket tack vare Patrice Bergeron och Brad Marchand.
Mot Philadelphia gjorde duon tillsammans sex poäng när Boston vann med 6–1.
Publicerad 24 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Bostons Brad Marchand fyrar av ett skott medan Philadelphias Robert Hägg försöker täcka.
Bostons Brad Marchand fyrar av ett skott medan Philadelphias Robert Hägg försöker täcka.Foto: Michael Dwyer/AP/TT

Med fjolårets bäste målgörare i Boston, David Pastrnak, skadad har lagets två andra stora poänggörare 2020 tagit sitt ansvar, som poängmakare och som ledare.

– Vi har fortsatt att bygga vårt spel. Vi vände ett underläge till vinst häromdagen och inte heller då borde vi ha varit i underläge, säger Brad Marchand till nhl.com.

"En käftsmäll"

Annons

Själv avgjorde han matchen med sina mål till 4– 1 och 5–1 i den tredje perioden. Men forwarden låter laget gå före jaget.

– Killarna börjar bli bekväma med varandra och de unga har börjat få in känslan och känner sig säkra där ute på isen, och det är vad vi behöver, den unga energin och att killarna kämpar för sina platser i laget. Det skapar en intern kamp som tvingar oss alla att bli bättre.

– Så ja, det var en bra match i kväll och grunden till det är allt hårt jobb killarna gör på och utanför isen.

Kevin Hayes, som gjorde Philadelphias tröstmål, var av förståeliga skäl inte lika glad.

– Det var en käftsmäll. Det var ingen rolig match att spela. Det var på inget sätt acceptabelt och jag tror att alla måste ta sig en funderare på vad som gick snett och fixa det, säger han.

Pastrnak tillbaka snart

Efter sina två mål passade Marchand med drygt sex minuter kvar pucken till Patrice Bergeron, som punkterade tillställningen med sitt andra och matchens sista mål. Tillsammans har de två gjort 646 mål för Boston. Mot Philadelphia fick de sällskap i målprotokollet av Craig Smith, som gjorde sitt allra första mål i den svartgula tröjan.

– Vi spelar mest bara vårt eget spel, vi använder vår fart och skapar flera två mot en-situationer. Man kan inte be om så mycket mer, säger Smith, som kom till Boston från Nashville som free agent.

David Pastrnak, som skadade höften i fjol och opererades i september rapporteras göra stora framsteg och väntas bli spelklar tidigare än trott. I veckan som gick sade Bostontränaren Bruce Cassidy att stjärnan kanske kan börja träna med laget under kommande vecka, men utan att tacklas.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons