Annons

Muterade viruset bland personal på Stenafärja

Publicerad 25 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Det muterade coronaviruset har upptäckts hos flera som arbetar ombord på Stena Scandinavica, som går mellan Göteborg och Kiel. Arkivbild.
Det muterade coronaviruset har upptäckts hos flera som arbetar ombord på Stena Scandinavica, som går mellan Göteborg och Kiel. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/TT

Flera ur personalen på Stena Scandinavica, som normalt går mellan Göteborg och Kiel, har konstaterats smittade med det muterade coronaviruset. Utbrottet upptäcktes i mitten på januari när fartyget låg i en torrdocka i Odense.

Sedan dess har färjan totalsanerats, bland annat med ångmaskiner, och är sedan söndagen åter i drift på sin ordinarie rutt och med ny besättning ombord.

Annons

Nio av de 63 personerna som befann sig i Odense testade positivt för covid-19. Ungefär hälften av dem visade sig sedan ha den nya virusmutationen, uppger Stena Lines presschef Carl Mårtensson för SVT Väst.

– De smittade kommer att sitta isolerade till dess att de testas negativt, säger Carl Mårtensson.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om när färjan togs i bruk.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons