Annons

Ullmark tillbaka som hjälte efter sorgebeskedet

Linus Ullmark blev Buffalos store hjälte i mötet med Washington.
Med 28 räddade skott och tre stoppade straffar ordnade han 4–3-segern.
– Det har varit svårt, säger han om tiden efter att hans pappa avled förra veckan.
Publicerad 25 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Buffalo-målvakten Linus Ullmark skriker ut sin glädje efter straffsegern mot Washington.
Buffalo-målvakten Linus Ullmark skriker ut sin glädje efter straffsegern mot Washington.Foto: Nick Wass/AP/TT

Linus Ullmark fick beskedet efter matchvärmningen inför bortamötet i NHL med Philadelphia i förra veckan. När han kom till omklädningsrummet hade han ett missat samtal från sin mamma.

– Hon ville ringa mig och berätta att den eftermiddagen hade pappa lämnat oss. Han lämnade oss fridfullt och stilla med henne vid sin sida, sade han till klubbens webbplats.

Annons

Sedan följde två missade matcher på grund av personliga skäl.

Till dubbelmötet med Washington var 27-åringen tillbaka i Buffalos målbur – och i andra matchen var det han som klev in i hjälterollen.

Ullmark stoppade 28 skott – bland annat Nicklas Bäckströms tidiga friläge i förlängningen – och sedan säkrade han Buffalos seger med tre straffräddningar.

– Det har varit svårt. Det har varit mycket känslor, tankar som har behövts processas, säger Ullmark om den senaste tiden till nhl.com.

– Jag försöker ta dag för dag, vara glad när jag är glad och ledsen när jag är ledsen. Och just nu är jag väldigt tacksam över den här segern.

Buffalos Jack Eichel gjorde straffläggningens enda mål och avgjorde därmed matchen mot Washington.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons