Annons

Flera skadade av knivman i Frankfurt

Publicerad 26 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Polisens tekniker i arbete vid brottsplatsen i Frankfurt.
Polisens tekniker i arbete vid brottsplatsen i Frankfurt.Foto: Frank Rumpenhorst/DPA via AP/TT

Flera personer blev angripna av en man med kniv i centrala Frankfurt på tisdagsmorgonen, rapporterar tyska medier. Den 42-årige gärningsmannen greps på platsen.

Tre personer fick allvarliga, men inte livshotande, skador.

Annons

Vittnen beskriver hur gärningsmannen till en början sparkade en annan man som låg och sov vid trottoaren i närheten av stadens tågstation. Ett handgemäng uppstod där gärningsmannen drog en kniv som han skadade den andre med.

42-åringen uppges sedan ha fortsatt göra utfall mot folk i omgivningen och då knivskurit tre till synes slumpmässigt utvalda män. Vittnen säger till Frankfurter Allgemeine Zeitung att de upplevde att mannen var drogpåverkad.

Den förste mannen som angreps och två män som är 24 och 78 år gamla fick de allvarliga skadorna. Även gärningsmannen hade någon form av skador. Polisen har ännu inte sagt något definitivt om motiv eller drogpåverkan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons