Annons

Många skadade i virusprotester i Libanon

Publicerad 27 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Demonstranter spärrar av en väg med tunnor och under protesterna på tisdagskvällen.
Demonstranter spärrar av en väg med tunnor och under protesterna på tisdagskvällen.Foto: STR/AP/TT

Minst 45 människor har skadats under natten då protester mot den strikta nedstängningen i Libanon ledde till sammandrabbningar i landets norra delar, meddelar libanesiska Röda Korset. Åtminstone nio av de skadade vårdas på sjukhus.

Demonstranter kastade brandbomber, fyrverkerier och stenar mot säkerhetsstyrkorna som i sin tur använde tårgas och gummikulor, enligt nyhetsbyrån AFP:s utsända.

Annons

Utegångsförbud råder dygnet runt och matbutiker får bara sälja varor via hemleverans, vilket i många fall inte är tillgängligt i fattiga områden.

Staden Tripoli var redan före pandemin ett av landets fattigaste områden, och den ekonomiska krisen har förvärrats ytterligare då många av stadens invånare förlorat sina inkomster på grund av nedstängningar.

– Vi kommer antingen att dö av hunger eller av coronaviruset, säger trebarnspappan Abdullah al-Bahr som deltar i protesterna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons