Annons

"Skrev att vi kunde hänga barnen i snaran"

Cyklisten Dylan Groenewegen dödshotades efter att ha orsakat den svåra kraschen i augusti då Fabio Jakobsen hamnade i koma. Bland annat fick han en snara i ett brev.
– Man skrev att vi kunde hänga våra barn i den, säger han.
Publicerad 27 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Dylan Groenewegen, i gult, prejar Fabio Jakobsen, till vänster, och orsakar en svår olycka. Nederländaren dödshotades efter kraschen i augusti.
Dylan Groenewegen, i gult, prejar Fabio Jakobsen, till vänster, och orsakar en svår olycka. Nederländaren dödshotades efter kraschen i augusti.Foto: Tomasz Markowski/AP/TT

Nederländaren säger till tidningen Helden att han och familjen fick konkreta och allvarliga hot.

– Vi tillkallade polis några dagar efter kraschen. De följande veckorna vaktade polisen vårt hus och vi kunde inte spontant lämna huset, säger Groenewegen.

Annons

– Vi fick handskrivna brev och även en snara och man skrev att vi kunde hänga våra barn i den.

Cyklisten, som stängdes av i nio månader, säger att dödshoten påverkat honom.

– De mest vansinniga tankar gick genom huvudet och det var en utmaning bara att ta sig ur sängen under den perioden.

Det var i världscuploppet Polen runt som Groenewegen prejade landsmannen Fabio Jakobsen i spurten och orsakade en masskrasch. Jakobsen flög in i reklamskyltarna och fick svåra skador i ansiktet. Han opererades i många timmar och försattes i konstgjord koma i några dagar. Jakobsen återhämtade sig dock snabbt och var i november tillbaka på cykelsadeln igen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons