GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Markan öppnar igen

Kultur- och fritidsnämnden beslutade på torsdagen att genomföra åtgärder på Markan i syfte att kunna fortsätta driva verksamheten i fastigheten temporärt, fram tills att beslut om permanent verksamhet är taget och verkställt.
Hässleholm • Publicerad 29 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Markan öppnas temporärt.
Markan öppnas temporärt.

Det skriver nämnden i ett pressmeddelande och förklarar vidare att tekniska förvaltningen har låtit en konsult ta fram ett yttrande kring förutsättningarna för att kunna driva Markans verksamhet kvar på Markan i temporär form.

Detta ger kultur- och fritidsförvaltningen mycket goda förutsättningar att driva verksamheten vidare med mycket små åtgärder.

Under 2020 lade räddningstjänsten i Hässleholms kommun ett föreläggande på fastigheten där Markan idag ligger. Föreläggandet innebar att om åtgärder inte vidtogs innan 31 december 2020 så måste verksamheten stänga. Räddningstjänsten har efter detta givit dispens fram till 31 mars 2021 för åtgärderna.

Kan ta 1,5 år

Parallellt med detta finns idag en politisk dialog kring Markans framtid som en del av processen kring Ungdomens hus där man tittar på att antingen endast flytta Markan in i fastigheten T4 matsal eller göra ett större Ungdomens hus i matsalen i vilket Markans verksamhet skall ingå. Ett annat förslag som idag utreds är kostnaden för att istället göra nödvändiga åtgärder på Markan för att därigenom fortsatt driva verksamheten där.

Allt enligt kultur- och fritidsnämndens meddelande, som också säger att det kan ta upp till ett och ett halvt år innan eventuella nya lokaliteter kan stå klara för verksamheten som i dag bedrivs på Markan.

Utifrån de förutsättningar som råder gör nämnden bedömningen att markplan och delar av källarplan i Markan Hässleholm kan tas i tillfälligt bruk tills åtgärder görs för brandskyddet inom hela byggnaden.

Hans BryngelsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.