GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nordea vinnare på backande börs

Stockholmsbörsen sjönk något på tisdagen efter den historiska rekordnoteringen dagen innan.
Bland förlorarna fanns Fingerprint Cards, vars aktie rasade efter biometribolagets bokslut.
Publicerad 16 februari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Svagt nedåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Svagt nedåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,3 procent. Bland de mest omsatta aktierna på OMXS30-listan tappade låsjätten Assa Abloy mest, ned 3,2 procent. Tobaksbolaget Swedish Match backade 2,1 procent.

Andra sänken var läkemedelskoncernen Astra Zeneca, ned 1,4 procent, och Swedbank, som tappade 1,7 procent. Bankaktien handlades dock utan rätt till den utdelning på 4:35 kronor som tidigare beslutats om på bolagets stämma.

Nordea i topp

Bäst bland storbolagen gick Nordea och SKF. Banken steg 3,7 procent och kullagerjätten 1,7 procent.

Utanför OMXS30 föll aktien i Fingerprint Cards nästan 18 procent efter ett bokslut präglat av nedskrivningar på 340,6 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2020.

Aktien i den NGM-noterade mjukvarutillverkaren Fortnox, som säljer molnbaserade administrationstjänster, steg 2,1 procent efter ett sitt bokslut. Fortnox meddelade också att bolaget köper tjänsteförmedlingsföretaget Offerta Group för 300 miljoner kronor.

Essity-handel stoppad

Rapporterande Wihlborgs aktie backade 4,3 procent efter ett bokslut där fastighetsbolaget höjde utdelningen till 5:25 kronor per aktie för 2020.

Essitys aktie handelsstoppades vid lunchtid inför det att hygienbolaget bekräftade att man är nära ett mångmiljardförvärv i Australien. Sedan handeln återupptagits steg aktien något och stängde på plus 0,1 procent.

På de ledande Europabörserna var rörelserna små. FTSE-index i London backade 0,1 procent och DAX-index i Frankfurt tappade 0,3 procent. CAC40-index i Paris stängde oförändrat.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.