Bedrupstipendiet kan sökas av aktiva och ledare som bor eller är verksamma inom föreningar i Hässleholms kommun och Osby kommun. Juryn har plockat ut åtta nominerade 2021 utgörs finalfältet av fem lovande talanger och fyra ledare.
Vinnaren får 30 000 kronor, tvåan belönas med 20 000 kronor och trean 15 000 kronor.
Nu är det upp till Norra Skånes läsare att rösta fram vinnarna.
Under våren kommer de nominerade att presenteras i tidningen.
Från och med den 22 mars går det att rösta på kandidaterna via sms eller brev.
Sms skickas till 72120 med kandidatens nummer som meddelande, Bedrup1–8. Det går också bra att rösta genom att skicka brev till Norra Skåne, Östergatan 5, 281 31 Hässleholm. Kostnaden är 20 kronor/röst, det är tillåtet att avlägga flera röster.
Röstningen pågår fram till den 30 april. Framöver kommer vi även i annonsform att informera om röstningsförfarandet.
1) Nellie Lindhe, Finja IF.
Nellie spelar i Finja IF:s nystartade damlag, är en av Vittsjö GIK:s största supportrar – men 19-åringen är framförallt en uppskattad och engagerad ledare i Finja IF:s ungdomslag där hon är tränare för tre grupper. Under fotbollssäsongen tillbringar Nellie fyra kvällar i veckan på idrottsplatsen plus att hon med under matcher på helgerna.
En inspirerande ledare som vänder på varje sten och använder all sin kreativitet för att utveckla brottningen och BK Velo. Den 46-åriga hässleholmaren, med rötterna i Hästveda, lockades till sporten när äldsta dottern fastnade för brottning och engagerade sig småningom i styrelsen. Sedan våren 2020 svingar Maria ordförandeklubban i Velo.
3) Emma Johansson, FMCK Hässleholm.
16-åriga Emma har kört enduro sedan hon var nio år och tävlar på SM-nivå där det blev USM-brons såväl 2018 som 2019 i D1. 2020 slutade hon på en total sjätteplats i D2-klassen. I senior- SM körde Emma hem en tiondeplats i damklassen. 2021 är det stora målet att köra klassiska Novemberkåsan.
4) Monika Schaller, Ballingslövs RF.
Med brinnande engagemang och mycket kunskap hjälper Monika Schaller i sin roll som ledare både nybörjare och rutinerade ryttare. Hon är själv en duktig tävlingsryttare och använder sin erfarenhet från ett liv på hästryggen för att erbjuda sina adepter bästa tänkbara träning. Med både människans och hästens bästa för ögonen jobbar hon hårt och ger alla, oavsett ålder och ambition med ridningen, samma omtanke.
5) Linnéa Säfström, Klippans FK.
Den 15-åriga Stobytjejen, som är fostrad i Hässleholms AIS, är en stor hopptalang. 2020 inleddes med ett USM-guld i tresteg inomhus, där Linnéa fick på en kanonträff som innebar 11,16 – personligt rekord med 39 centimeter. I augusti tog hon USM-silver i längdhopp utomhus sedan hon slagit till med nytt personligt rekord på 5,55. Antagen till friidrottsgymnasiet i Växjö.
6) Burim Rexhepi, Hässleholms IF.
Som A-lagstränare för Hässleholms IF ledde Burim Rexhepi klubbens representationslag till en utmärkt femteplats i division två. Han arbetade med ett ungt lag fyllt av ambitiösa talanger och Rexhepis ledarskap gav de många unga spelarna möjlighet att utvecklas och växa på fotbollsplanen.
7) Saga och Julie Wetterqvist, Gärds RF.
Systrarna Saga och Julie utgör Team Wetterqvist och har ridit sedan tre års ålder. De har basen i Hönjarum utanför Osby där de utbildar hästar och tränar för att bli så bra som möjligt i fälttävlan. 17-åriga Saga har kommit med i juniorlandslagets spetstrupp 2021 och det stora målet är Nordiska Mästerskapen som i år avgörs i Sverige. 15-åriga Julie blev skånsk mästare på ponny 2019 då hon också vann New Forest-mästerskapen.
8) Nea Andersson, Kristianstads DFF.
16-åriga Nea är fostrad i IFK Osby där hon vaktade målet i det framgångsrika 04-laget som bland annat vann Eskilscupen 2019. 2020 gick hon över till Kristianstads DFF:s F17-lag och tränar också två-tre gånger i veckan med klubbens allsvenska damlag. Går på fotbollsgymnasiet i Kristianstad (NIU) och satsar helhjärtat på fotbollen.
DELA PÅ FACEBOOK
DELA PÅ TWITTER
SKRIV UT ARTIKELN