Lagfarter Nsk

Hus på 150 kvadratmeter sålt i Vinslöv

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Fastigheten på adressen Tegvägen 4 i Vinslöv har fått nya ägare. Köpare är Yvonne Ann-Catrine Tobiasson, 63, och Lars Göran Persson, 67, och säljare är Ronnie Mowide. Köpet blev klart i januari 2021 och priset blev 3 800 000 kronor. Byggår för huset är 2011 och boarean är 150 kvadratmeter.

Ett par hundra meter bort såldes i december förra året ett annat hus, på Klövervägen 14. Där blev priset för det 138 kvadratmeter stora huset 2 315 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Halfvarsson bryter VM och åker hem

Calle Halfvarsson bröt skiathlonloppet i VM och funderar på att avsluta säsongen.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Calle Halfvarsson bröt skiathlonloppet i skid-VM.
Nu väljer han att avbryta hela mästerskapet.
"Jag vill hellre att mina lagkamrater ska få chansen", säger Halfvarsson i ett pressmeddelande

VM-premiären i skiathlon gav ingen ljusning – snarare tvärtom. 31-åringen bröt loppet och var rejält knäckt efteråt.

– Jag trodde på det hela vägen hit. Jag har tvivlat så klart men trodde att det kunde vända. Men nej, jag skulle vilja ha något svar i dag men får inget svar alls, tyvärr, sade han.

"Bränt ut kroppen"

Nu väljer han att packa väskan och åka hem till Sverige.

"Jag har inte lyckats hitta den form jag önskar och vill hellre att mina lagkamrater ska få chansen i de tävlingar som återstår", säger Calle Halfvarsson.

Det är en brokig skidkarriär han har haft, 31-åringen från Sågmyra. Ingen ifrågasätter Calle Halfvarssons höga potential – han har i sina bästa stunder visat att han kan utmana de allra främsta i världstoppen – men det går heller inte att blunda för allt strul.

Det har varit stavbrott, fall, magproblem och formmissar. Och nu inför VM verkar han dessutom ha tränat både helt fel och för hårt.

– Det är en stor miss, det har blivit galet. Det är tråkigt när man har lagt ner ett stort jobb hela sommaren och sedan kommer man fram till att man har bränt ut kroppen, det är inte kul, sade han inför lördagens skiathlonlopp.

"Bedrövligt dåligt"

Exakt vad felet är vet han inte, men han säger att han känner sig tom på energi.

– Det är fortsatt som det har varit under säsongen. Någonting gick riktigt galet i höstas när jag var sjuk i en och en halv månad. Sedan har jag inte känt igen mig själv.

Hur han tänker efter den här säsongen är inte helt klar, men att OS i Peking bara är ett år bort gör det enklare att motivera sig.

– Jag tycker ju fortfarande det är kul att åka skidor, att lägga ner allt jobb på somrarna. Sen är det klart att det är tråkigt att stå här och känna att man inte ens hänger med topp 30, det är bedrövligt dåligt.

Emil Forsberg/TT

Lasse Mannheimer/TT

Kultur och nöje

Saade direkt till final i Melodifestivalen

Eric Saade har bokat direktbiljett till Melodifestivalens final.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Förhandsfavoriten Eric Saade behövde varken komplex scenografi eller färger för att vinna tittarnas gunst – nu är han klar för final i Melodifestivalen med låten "Every minute".

Det har gått tio år sedan Eric Saade vann Melodifestivalen med låten “Popular” och tog hem en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Nu är han ett steg närmare att representera Sverige i tävlingen för andra gången.

Men bidraget “Every minute” blev ursprungligen inte till med Melodifestivalen i åtanke.

– Jag skrev den här låten när jag var i något slags eufori i somras efter ett ganska mörkt år annars. Jag var väldigt glad och därför blev det en euforisk, beroendeframkallande och ganska sexig poplåt, sade Eric Saade tidigare till TT.

Rutinerade låtskrivare

Han har skrivit låten tillsammans med de rutinerade Melodifestivallåtskrivarna Joy Deb, Linnea Deb och Jimmy “Joker” Thörnfeldt.

Eric Saade har tävlat i Melodifestivalen tre gånger tidigare, senast 2015 med låten “Sting”. Då slutade han på en femteplats i finalen. Han var även programledare för SVT:s musiktävling 2019 tillsammans med Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer.

Programledarna Pernilla Wahlgren och Per Andersson inledde med ett klassiskt shownummer som involverade ett antal överraskande gästartister. Bland annat tog både Wahlgrens föräldrar Christina Schollin och Hans Wahlgren, och den ärrade ishockeyveteranen Börje Salming, ton i sång- och dansnumret.

Hedenmos frågor

Nytt för denna vecka var att artistpresentationerna fått ett nytt utseende, i form av miniversioner av SVT:s intervjuprogram "Min sanning" med programledaren Anna Hedenmo.

Hedenmo, som ställde aningen tramsigare frågor än vad hon är van vid, bad bland annat den gotländska debutanten Clara Klingenström att svara på hur mycket hon ogillar folk från Stockholm.

Sofia Sundström/TT

FAKTA

Fakta: Veckans bidrag

1. Tess Merkel – "Good life”

2. Lovad – “Allting är precis likadant”

3. Efraim Leo – “Best of me”

4. The Mamas – “In the middle”

5. Sannex – “All inclusive”

6. Clara Klingenström – “Behöver inte dig i dag”

7. Eric Saade – “Every minute”

Inrikes

Två svårt skadade i frontalkrock

Frontalkrock i Arjeplogs kommun. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Två personer har skadats allvarligt i en frontalkrock vid Mattaur i Arjeplogs kommun.

Totalt sex personer skadades i olyckan, som inträffade vid lunchtid på lördagen.

Två av de skadade, en man i 60-årsåldern och en man i 30-årsåldern, båda hemmahörande i Arjeplog, fördes till Sunderby sjukhus i Luleå.

De bedöms ha allvarliga skador och har flyttats till intensivvårdsavdelning, meddelar Region Norrbottens presskommunikatör John Sandström.

Fyra personer fick lindriga skador.

Inrikes

Var tredje ung stockholmare har antikroppar

En ny studie visar att nära en av tre unga vuxna stockholmare har antikroppar mot covid-19. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En ny studie visar att nära en av tre unga vuxna stockholmare har antikroppar mot covid-19, skriver Svenska Dagbladet.

I den så kallade Bamse-studien har forskare undersökt 500 personer i 25-årsåldern för att mäta nivåerna av antikroppar hos dessa. Undersökningarna inleddes i oktober förra året på Södersjukhuset – och resultaten visar att andelen i gruppen som därefter utvecklat antikroppar mot covid-19 har ökat från 15 till 29 procent i januari.

– Det betyder att vi nyligen haft en påtaglig smittspridning även i den här åldersgruppen. Det är viktigt att vi verkligen kan göra allt vi kan och fortsätta minska risken för ytterligare spridning innan alla vaccineringar är på plats, säger Erik Melén, projektledare för Bamse-studien.

Studien visar även att en av tio unga vuxna med antikroppar mot covid-19 aldrig uppvisat några sjukdomsymptom.

Hur stor andel av befolkningen som måste ha antikroppar för att takten på spridningen av coronaviruset ska påverkas har också diskuterats livligt av forskarna under pandemin.

Sport

Titelstriden lever efter Leipzigs vändning

Leipzig vände och vann mot Borussia Mönchengladbach.
Foto: Michael Sohn AP/TT
Sport
Sport RB Leipzig stod för en mäktig vändning mot Borussia Mönchengladbach i Bundesligafotbollen.
Emil Forsberg gjorde comeback och hade en nyckelroll i 3–2-segern.

Efter att ha åkt på ett tidigt 0–2-underläge i den första halvleken vaknade Leipzigs till i den andra.

Christopher Nkunku inledde upphämtningen efter nästan en timmes spel och kort senare prickade danske Yussuf Poulsen in kvitteringen.

Emil Forsberg var tillbaka efter sin knäskada och fick en dryg kvart på planen. På den tiden hann han med en hel del.

Den svenske landslagsstjärnan inledde med en farlig frispark som målvakten Yann Sommer styrde i ribban och spelade sedan en avgörande roll i segermålet.

På tilläggstid spelade han fram Nkunku som i sin tur hittade Alexander Sørloth. Norrmannen satte dit 3–2-målet och säkrade viktiga poäng.

Efter segern går Leipzig upp på 50 poäng och ligger nu bara två poäng bakom ligaledande Bayern München.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Awise

Gör skillnad med Miljonlotteriet!

Miljonlotteriet Det är på alla håll i världen som det händer en hel del i dagsläget och det finns massor av människor som gör vad de kan för att hjälpa till. IOGT-NTO är rörelsen som står bakom Miljonlotteriet och de är särskilt inriktade på barnen som växer upp i svåra hemförhållanden.

Genom att spela på skraplotter och bingo på Miljonlotteriet så är man samtidigt med hjälper utsatta människor att klara av vardagen. När det händer saker i vårt samhälle så är det ofta barnen som får ta smällen och det är just detta som föreningen riktar in sig på som mest. Varje år anordnar IOGT-NTO möjligheten för barn att delta på bland annat läger och en hel del andra evenemang som skapar minnen för livet för många barn som växer upp i tunga hemförhållanden.

Kontoret ligger i Mölnlycke och nyligen valde Miljonlotteriet att satsa mer digitalt med sin marknadsföring. Detta ledde till betydligt bättre försäljning av lotter, men därmed slutade de helt med att marknadsföra sig via telefon. När detta hände så var det många som fick bluffsamtal som påstod sig vara Miljonlotteriet som ville att du skulle dela kontouppgifter så att vinst kunde betalas ut. Du kan läsa mer på Bingomania om Miljonlotteriet eller i Miljonlotteriets pressrum. I samband med att de digitaliserade gick lotteriet ut med varningar till sina spelare om dessa bluffsamtal, men tyvärr så var det trots det flera som blev lurade av bedragarna.

Vinst även vid nitlott

Eftersom att alla köp på lotter bidrar till många goda ting, så kan du oavsett vinst eller förlust känna dig som en vinnare. Man kan prenumerera på Miljonlotteriets skraplotter genom att beställa lotter på deras hemsida. Man kan dessutom registrera sina nitlotter för en extra dragning och då får man en ny chans att vinna. Du kan välja att få lotterna hemskickade så att de kan skrapas för hand. Idag är det många som väljer att skrapa sina lotter digitalt, då det anses både mer klimatsmart och många tycker att det är smidigt att kunna göra på det viset.

För att man ska kunna vinna på någon av lotterna så behöver man skrapa fram 3 likadana symboler eller siffror. Många föredrar att spela på just skraplotter på grund av att man får veta vinsten direkt och för att det också är spännande att skrapa. Miljonlotteriet skänker en hela sitt överskott till IOGT-NTO och har skänkt flera miljarder sedan år 2000. Syftet är att hjälpa utsatta barn och vuxna i Sverige. Bland lotteriets kampanjer så finner du många hjärtevärmande arbeten som du får vara en del av. Varje såld lott gör skillnad för någon av de hundratusentals både barn och vuxna som far illa på grund av alkohol och droger i Sverige.

Inrikes

Man skottskadad i Sandviken

En man har skottskadats i Sandviken. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man har blivit skjuten utomhus i Sandviken. Han fördes till sjukhus med ambulans, enligt polisen.

Det är inte känt om mannen är allvarligt skadad.

Händelsen inträffade vid 19.15 på lördagen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Ingen misstänkt har gripits.

Brottsplatsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Polisen har kontrollerat flera personer och fordon i närheten av platsen.

Utrikes

Fortsatt dödliga strider om Marib i Jemen

Marib i Jemen.
Utrikes
Utrikes

Huthirebellernas offensiv för att erövra den strategiskt viktiga staden Marib i Jemen från regeringen krävde många dödsoffer på lördagen. Enligt en regeringskälla dödades omkring 50 personer i striderna, ungefär lika många på båda sidor.

Hurhirebellerna har inte angett något dödstal.

I fredags uppgavs över 60 personer ha dödats i strider mellan regeringsstyrkor och rebeller i Maribprovinsen. Staden med samma namn ligger nära några av landets rikaste oljekällor.

Kriget i Jemen har krävt tiotusentals liv sedan det bröt ut 2014. Omkring 3,3 miljoner människor har enligt FN tvingats på flykt.

Sport

Rögle starkast i toppmötet

Olli Palola nätade i Rögles seger. Arkivbild.
Foto: Thomas Johansson/TT
Sport
Sport Rögle behåller greppet om serieledningen i SHL-ishockeyn.
Toppmötet mot Skellefteå slutade med en 4–2-seger för Ängelholmslaget.
PREMIUM

Adam Tambellini och Anton Bengtsson visade vägen med varsitt mål när Rögle vände och vann mot tabelltrean Skellefteå.

– Det svider alltid att förlora, men kanske extra mycket i en sån här toppmatch, säger Skellefteås avgående tränare Stefan Hedlund till C More.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL