Lagfarter Nsk

Ny ägare tar över 60-talshus i Vinslöv

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Fastigheten på Bergsgatan 41 i Vinslöv har bytt ägare. Ny ägare är Elsa Mariann Nyberg, 77 år, som tar över huset från Rolf Kenneth Nyberg. Ägarskiftet blev klart i december 2020. Huset är byggt 1969 och har en boyta på 103 kvadratmeter.

Bara några hundra meter bort såldes i december förra året ett annat hus, på Götgatan 10. Där blev priset för det 83 kvadratmeter stora huset 2 225 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Poromaa bäste svensk – trots tappad skida

William Poromaa tog sig i mål som nia.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport William Poromaa tappade skidan och förlorade dyrbara sekunder.
Men 20-åringen körde upp sig och blev bäste svensk på nionde plats i VM-skiathlonen.
Alexander Bolsjunov vann.

William Poromaa inledde starkt på den klassiska delen och gick efter skidbytet ut som åtta, sju sekunder bakom ettan Sjur Røthe.

Då kom tappet för 20-åringen – ett rejält sådant. Poromaa hade inte fått på sig skidan ordentligt och tappade den, vilket kostade honom dyrbara sekunder.

– Jag kände direkt att det var något konstigt och när jag kollade ner så var den halvt öppen. När jag skulle böja mig ner och skruva fast den så sticker den i väg, där och då var det panik, säger han till SVT.

Gav sig inte

Från att ha varit sju sekunder bakom var Poromaa en hel minut efter, fem kilometer senare.

Men Poromaa gav sig inte.

Visserligen var svensken långt ifrån täten men han tog igen flera placeringar. 20-åringen gick i mål som nia – bäst av samtliga svenskar. Näst bäste svensk var Jens Burman på elfte plats.

– Jag fortsätter kriga och kommer med i gruppen och har chans på topp tio. Då finns det inget annat, säger Poromaa.

Vann gjorde Alexander Bolsjunov som ledde en klunga på sju åkare som drog ifrån med tio kilometer kvar. Bland annat nosade fem norrmän efter Bolsjunov men ingen kunde rå på honom.

Bolsjunov gick i mål som ostörd etta före Simen Hegstad Krüger och Hans Christer Holund.

Halfvarsson bröt

En som hade det rejält tungt var Calle Halfvarsson. 31-åringen hade ingen tätkänning alls och bröt loppet.

Efteråt var han rejält knäckt.

– Jag tror det. Det här var lite för tufft. Tanken var att jag skulle genomföra det här loppet även om det var jobbigt. Men det är för tufft. Jag får huvudvärk också, något galet är det, säger han.

Anton Johansson/TT

Sport

Halfvarsson bröt – kan ge upp säsongen

Calle Halfvarsson bröt skiathlonloppet i VM och funderar på att avsluta säsongen.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Calle Halfvarsson bröt skiathlonloppet i skid-VM.
Nu kan han ge upp VM och resten av säsongen.
– Jag tror det. Det här var lite för tufft, säger han.

Calle Halfvarssons tunga säsong fortsätter.

VM-premiären i skiathlon gav ingen ljusning – snarare tvärtom. 31-åringen bröt loppet och var rejält knäckt efteråt.

– Jag trodde på det hela vägen hit. Jag har tvivlat såklart men trodde att det kunde vända. Men nej, jag skulle vilja ha något svar i dag men får inget svar alls, tyvärr, säger han.

"För tufft"

Nu funderar han på att skippa resten av VM – och resten av säsongen.

– Jag tror det. Det här var lite för tufft. Tanken var att jag skulle genomföra det här loppet även om det var jobbigt. Men det är för tufft. Jag får huvudvärk också, något galet är det, säger han.

Han berättar att han känner sig tom på energi.

– Det är fortsatt som det har varit under säsongen. Någonting gick riktigt galet i höstas när jag var sjuk i en och en halv månad. Sen har jag inte känt igen mig själv, säger han.

När det kommer till träningen som har lett upp till VM menar han att han har sig själv att skylla.

– Jag får ta på mig den själv och kan inte skylla på någon heller. Jag trodde på det jag gjort, men jag håller med, det är galet att det kan gå så fel i träningen när man har tränat i så många år, säger han.

"Bedrövligt dåligt"

Hur han tänker efter den här säsongen är inte helt klart – men OS nästa vinter gör det enklare att motivera sig.

– Jag tycker ju fortfarande det är kul att åka skidor, att lägga ner allt jobb på somrarna. Sen är det klart att det är tråkigt att stå här och känna att man inte ens hänger med topp 30, det är bedrövligt dåligt.

Lasse Mannheimer/TT

Anton Johansson/TT

Göran Sundberg/TT

Inrikes

Larm om isolycka – flera personer i vattnet

Flera personer har gått genom isen i Ekolsundsviken utanför Bålsta. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Flera personer har gått genom isen nära Ekolsundsbron utanför Bålsta, meddelar polisen.

Larmet kom vid 13.30-tiden på lördagen. Det var någon som hade hört rop på hjälp och sett en vak.

En stor räddningsinsats har dragits i gång. Bland annat deltar en helikopter i räddningsarbetet.

– Vi har fått upp tre personer, säger Tommy Wållberg, ledningsbefäl vid Räddningscentralen Mitt.

Han säger att sökandet fortsätter eftersom det finns indikationer på att fler personer kan ha varit inblandade i olyckan.

De som har varit i vattnet tas om hand av sjukvården. Det finns inga uppgifter om skadeläget.

Personligt

Fotografen Cauchetier död i covid

Jean Luc Godard – en av de filmregissörer vars arbete Raymond Cauchetier dokumenterade.
Foto: Pressens Bild/TT
Personligt
Personligt
PREMIUM

Den franske fotografen Raymond Cauchetier har gått bort, 101 år gammal, skriver New York Times. Cauchetier har tagit många av de ikoniska fotografier från filminspelningar under franska nya vågen. Bland annat förevigade han inspelningarna av Jean-Luc Godards "Till sista andetaget" och François Truffauts "Jules och Jim".

Cauchetier var självlärd, och verkade som inspelningsfotograf mellan 1959 och 1968. Han fotograferade stjärnor i obevakade ögonblick, inspelningsinteriörer och regissörer. Fotografierna användes för marknadsföring och filmaffischer – men många blev också en del av filmhistorien.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kristianstad

Polisen söker tips efter rån mot klädbutik

Kristianstad
Everöd Flera personer rånade under hot om våld en klädbutik i Everöd på lördag förmiddag. Polisen tar tacksamt emot iakttagelser som gjorts i samband med händelsen.

Det var vid 10-tiden på lördagen som rånet ägde rum. Flertalet gärningspersoner ska då ha tilltvingat sig kläder från butiken genom att hota personalen.

– Man har använt sig av någon form av tillhygge. Personalen ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador, säger Sara Andersson, informatör hos Skånepolisen.

Rånarna lämnar därefter platsen i en skåpbil. Mängden stöldgods de fått med sig är okänd.

– Men för att vara kläder är det ett högt värde. Jag har inte några exakta uppgifter om belopp eller hur mycket kläder det rör sig, säger Sara Andersson.

Rånarna var under eftermiddagen ännu på fri fot. Polisen pratar med eventuella vittnen och tar tacksamt emot tips från allmänheten.

Har du sett något misstänkt innan eller vid tidpunkten för rånet? Kontakta polisen på 114 14 och uppge ”tips”.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Minifinder.se

Ökade våldsbrott i Skåne - vad säger brottsstatistiken?

Minifinder Nano GPS personlarm - telefon och larm i ett!
Minifinder.se I hela Sverige så har våldsbrotten ökat markant de senaste åren och det är egentligen inte förrän efter ett par år man kan se trenderna.

Statistiken över brott kan dock variera lite från år till år, men när man ser över statistiken med ett par års överblick så har brotten stigit sakta men säkert. I Skåne kan vi också tydligt se den här trenden.

En orsak till ökningen tros också vara benägenheten till att anmäla brott. Däremot så har inte vården märkt av trenden när det kommer till behandling av offer som blivit utsatt för våldsbrott och i de regionerna kan man inte se några tecken alls på ökad utsatthet när det kommer till misshandel. Det betyder med andra ord att anmälningsbenägenheten har ökat. Att ökningen inte märks av inom vården tros bero till största del på att fler anmäler och att det inte är någon högre andel av misshandelsfallen som anmäls som är av det grövre slaget.

Skåne ligger 3:a på listan över anmälda våldsbrott i Sverige

Södermanlands län och Stockholms län ligger lite högre än vad Skåne gör när det kommer till anmälda våldsbrott per invånare. Att det ser ut på detta viset beror till stor del på att det är i dessa län som vi hittar Sverige tre största städer.

Statistiken säger dock att det dör mindre människor i våldsbrott och går i linje med vad sjukvården menar på, Detta innebär med andra ord att även om våldsbrotten har ökat, så har inte de fallen av grövre misshandel ökat och inte heller har ett högre antal dött till sviterna från våldsbrott. Det finns flera faktorer som tros spela in till varför vi kan se en ökning av våldsbrott i Sverige.

Detta kan du göra för att känna dig mer trygg:

– Om du har barn så är det bra om du låter barnet ha en telefon att ringa med och som du kan nå dem via. Du kan också använda en GPS Tracker, dessa gör att du alltid kan se var ditt barn befinner sig. Detta ger trygghet och säkerhet till barn och föräldrar.

– Ett överfallslarm är bra att ha i fickan på sin jacka (man ska absolut inte vara rädd i onödan, men de är otroligt effektiva eftersom att de hörs väldigt högt).

- Håll dig lugn! Även om våldsbrott ökar statistiskt sett så ökar inte dödsfall eller personskador, vilket betyder att våldsbrott har ofta någon bakomliggande orsak och är ofta relaterade till dispyter mellan kriminella.

– Många gånger sker våldsbrott i nära relationer där det kan vara svårt att ta sig bort. Om du befinner dig i en situation där du blir misshandlad i hemmet, så prata med någon och sök dig till hjälp. Det kan vara svårt att berätta om, men det finns alltid professionella människor du kan vända dig till för att få råd, stöd och hjälp att bli fri din situation Om du är utsatt för våld i nära relation så kan du kontakta Malmös kriscentrum.

- Ha alltid med dig din telefon ifall du skulle råka illa ut på något sätt, så att du alltid kan ringa och be om hjälp eller för att bara prata med någon som kan lugna dig om du är orolig.

Om du är med om ett våldsbrott, oavsett om det är en av familjens medlemmar som skadar dig eller om du blir illa behandlad av någon du inte känner sedan tidigare så är det viktigt att anmäla. Genom att anmäla vad du blivit utsatt för så står du automatiskt upp för alla andra som också blivit utsatta för våldsbrott.

Sport

AIK tog enkel cupseger mot AFC Eskilstuna

Sebastian Larsson visade vägen i AIK:s 4–0-seger mot AFC Eskilstuna.
Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT
Sport
Sport AIK visade fin form och avfärdade enkelt supperettanlaget AFC Eskilstuna i Svenska cupen-gruppspelets andra omgång.
Slutresultatet skrevs till 4–0.

AIK:s veteraner visade att gammal är äldst i en match där annars flera AIK-talanger fick chansen från start.

Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson avslutade, Eskilstuna-målvakten Noel Törnqvist släppte retur, men försvaret misslyckades med att rensa bort bollen i en tilltrasslad situation.

I stället föll bollen till Larsson igen som kunde stöta in ledningsmålet till AIK i åttonde matchminuten.

AIK utökade ledningen i 24:e matchminuten genom en annan veteran. Lagkaptenen Henok Goitom mötte Erick Otienos inlägg med huvudet och Törnqvist lyckades rädda det första avslutet, men släppte återigen en retur som Goitom enkelt kunde förvalta.

Läcker frispark

Drygt 15 minuter senare var det dags igen. Sebastian Larsson tog en frispark i drömläge och visade återigen vilket giftigt vapen han är från fasta situationer.

Bollen seglade över muren och borrade sig in i hörnet, och en chanslös Törnqvist stod fastfrusen på mållinjen.

Eskilstuna hoppade säkert på förbättring i andra halvlek men det dröjde inte mer än två minuter innan mardrömmen fortsatte. Ett volleyskott av Eric Kahl från långt avstånd styrde på 27-årige serben Filip Rogic och smet i mål intill stolpen.

Det blev matchens sista mål trots att AIK fortsatte skapa flera stora chanser.

Eskilstuna fortsatte sin tuffa start på den här säsongen – i första omgången föll de med 1–4 mot Hammarby.

AIK däremot tar med sig sex poäng inför Stockholmsderbyt mot Hammarby den 7 mars.

Mjällby-seger

Även Mjällby tog en enkel seger.

Det tog tre minuter för Mjällby att ta ledningen borta mot Landskrona Bois genom ett nickmål av Taylor Silverholt.

En ledning de utökade i slutet på första halvlek efter ett behärskat avslut med bredsidan utanför straffområdet av Jesper Gustavsson.

Joel Nilsson fastställde slutresultatet till 3–0 i den 81:a matchminuten.

Ola Palmström/TT

Utrikes

Evakuering efter jordskred i centrala Oslo

Flera bostäder har evakuerats efter ett jordskred i centrala Oslo.
Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT
Utrikes
Utrikes

Fyra bostäder har evakuerats efter att ett jordskred gått i centrala Oslo. Skredet drog fram i området mellan Telthusbakken och Gamla Akers kyrkogård, omkring 500 meter från stortinget.

Det befaras inte att någon människa ska ha dragits med, enligt polis.

Larmet kom klockan 12.20 från en person som berättade att en vägg i hans bostad krossats av skredet. En annan boende i området ska ha sagt att jordskredet gick redan på fredagskvällen.

– Räddningspersonal skickades omedelbart dit, berättade operationsledare Vidar Pedersen vid Oslopolisen för tidningen VG strax efter larmet.

Polis och brandkår kallades också till området, som till största del består av träbebyggelse.

Till en början hette det att 20 bostäder skulle evakueras, men det räckte med fyra.

Orsaken till skredet är okänd. Geologer på plats undersöker det inträffade.

Utrikes

Prålig uråldrig vagn hittat utanför Pompeji

Den ceremoniella romerska vagn som hittats av arkeologer utanför Pompeji, den italienska stad som ödelades av ett vulkanutbrott år 79.
Foto: Handout/Pompei Archeological Park via AFP/TT
Utrikes
Utrikes

Den är gjord av järn, brons och plåt och är bevarad i extraordinärt skick. Arkeologer har hittat en ceremoniell, romersk, fyrhjulig vagn vid det som en gång var en villa utanför Pompeji – den antika stad som ödelades av ett vulkanutbrott år 79.

Vagnen hittades nära stallarna vid en villa i området Civita Giuliana, omkring 700 meter norr om Pompejis stadsmur. Tidigare har där främst hittats arbetskärror.

– En extraordinär upptäckt som ökar vår förståelse för den antika världen, säger Massimo Osanna, avgående chef för de arkeologiska utgrävningarna vid Pompeji, om fyndet.

Pompeji ligger drygt två mil sydost om Neapel i Italien. Staden var hem för cirka 13 000 människor när den begravdes av ett utbrott från vulkanen Vesuvius.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL