Bayern körde över Lazio – nära CL-kvartsfinal

Regerande Champions League-mästarlaget Bayern München är halvvägs framme i kvartsfinal efter utklassningssiffrorna 4–1 borta mot Lazio i den första åttondelsfinalen.
Samtidigt såg Olivier Giroud till att ge Chelsea ett överläge i mötet med Atlético Madrid – med en vacker cykelspark.
Publicerad 23 februari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Bayern Münchens 17-åriga stjärnskott Jamal Musiala gjorde karriärens första Champions League-mål mot Lazio i Rom.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Den 23 augusti förra året vann den tyska fotbollsgiganten Bayern München Champions League-finalen mot Paris Saint-Germain med 1–0 i en coronabubbla i Lissabon.

Ett halvår senare inledde FC Bayern den här säsongens slutspel med att köra över Lazio med 4–1 i den första åttondelsfinalen av två och är halvvägs framme i kvartsfinal.

17-åringens första CL-mål

Det regerande mästarlaget tog ledningen redan i den 9:e matchminuten på Olympiastadion i Rom. Anfallsstjärnan Robert Lewandowski blev målskytt och satte därmed sitt fjärde Champions League-mål den här säsongen.

17-årige Jamal Musiala, född i Stuttgart men uppväxt i England där han är U21-landslagsspelare, satte karriärens första CL-mål när han gjorde 2–0 för Bayern i 24:e minuten. Innan första halvlek var slut hade bortalaget avgjort matchen definitivt, genom Leroy Sanés 3–0 i 42:a.

Tidigt i andra halvlek gjorde Lazioförsvararen Francesco Acerbi självmål fram till 4–0 innan Joaquín Correa reducerade till 1–4 för hemmalaget och såg till att tända ett litet hopp inför returen i Tyskland den 17 mars.

Cykelspark i Bukarest

Jämnare var den inledande åttondelen mellan Atlético Madrid och Chelsea. En match som spelades i Bukarest eftersom spanska myndigheter tillämpar skarpa restriktioner mot personer som anländer från länder som drabbats av nya mutationer av coronaviruset, enligt The Independent.

Efter en mållös första halvlek i den rumänska huvudstaden gjorde det engelska lagets franska anfallsstjärna Olivier Giroud 1–0 med en vacker cykelspark i den 68:e matchminuten. Målet godkändes efter videogranskning sedan Giroud cyklat in bollen från misstänkt offsideposition. Men eftersom Atléticoförsvararen Hermoso var den spelare som var sist på bollen före Giroud godkändes målet som blev matchens enda.

Chelsea fick därmed med sig en blytung seger, viktigt bortamål och bibehållen nolla tillbaka hem inför returen som spelas om drygt tre veckor. Trots den neutrala planen i tisdagens första möte är den andra matchen planerad satt spelas på Chelseas hemmaarena Stamford Bridge i London.