Annons

Bulletin plagierade nyhetsartiklar

Publicerad 23 februari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Fler än 20 av nyhetssajtens Bulletins nyhetsartiklar är plagierade, enligt DN:s granskning. Arkivbild.
Fler än 20 av nyhetssajtens Bulletins nyhetsartiklar är plagierade, enligt DN:s granskning. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Fler än 20 av nyhetssajten Bulletins nyhetsartiklar är plagierade, visar en granskning som Dagens Nyheter har genomfört.

DN har gått igenom alla artiklar som Bulletin publicerat under bylinen ”Nyhetsredaktionen”. Det handlar om såväl kortare nyhetsartiklar som längre texter. Genomgången visar att åtminstone 20 av dessa var identiska med texter från andra publikationer eller pressmeddelanden.

Annons

Bulletins nytillträdde chefredaktör Ivar Arpi säger att de kopierade texterna har publicerats av en medarbetare som saknade kunskap om hur man bör referera till andra medier med tydliga hänvisningar till ursprungskällan. Personen har nu fått andra arbetsuppgifter.

– Det var fel person som sattes på fel uppgift med fel hjälp från chefs- och redaktörshåll, säger chefredaktören Ivar Arpi till DN.

Ivar Arpi tog över som chefredaktör från Paulina Neuding den 12 februari.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons