Annons

Försvaret drar tillbaka krav för fältsjukhuset

Publicerad 23 februari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Kammarkollegiet har dragit tillbaka inkassokravet på 2,4 miljoner på Västra Götalandsregionen. Kravet gällde betalning för det fältsjukhus som sattes upp vid Östra sjukhuset i Göteborg. Arkivbilder.
Kammarkollegiet har dragit tillbaka inkassokravet på 2,4 miljoner på Västra Götalandsregionen. Kravet gällde betalning för det fältsjukhus som sattes upp vid Östra sjukhuset i Göteborg. Arkivbilder.Foto: Adam Ihse/TT

Kammarkollegiet har dragit tillbaka inkassokravet på 2,4 miljoner kronor på Västra Götalandsregionen (VGR). Kravet gällde betalning för det fältsjukhus som sattes upp vid Östra sjukhuset i Göteborg.

– Inkassokravet gick iväg felaktigt från början. Det var en miss i kommunikationen internt. Nu har vi åtgärdat det, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare vid Försvarsmakten.

Västra Götalandsregionen har kontaktat Försvarsmakten för omläggning av tidsplanen gällande fakturan. Vad som saknas i fakturan är tydliga specifikationer som krävs för att VGR i sin tur ska få ersättning av staten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons