Annons

Lundqvist tillbaka på isen: "Jag älskar det"

Henrik Lundqvist är tillbaka på isen efter sin hjärtoperation.
– Tillbaka vid rinken, jag älskar det, säger han i en filmsnutt på Instagram.
Publicerad 23 februari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Henrik Lundqvist. Arkivbild.
Henrik Lundqvist. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Den svenske målvaktsstjärnan gör snabba framsteg efter den hjärtoperation han genomgick i början av januari.

För några dagar sedan lade Lundqvist ut en video där han tar en löptur efter en positiv läkarkontroll.

Annons

"Kontrollen hos läkaren i morse bekräftade det som jag har känt de senaste veckorna, allt ser fantastiskt ut", skrev Lundqvist då.

Nu visar några korta filmklipp hur han är tillbaka på isen i Washington Capitals träningströja och på den ena räddar han puckar från en tränare. Inför träningen säger han:

– Dag 47, tillbaka vid rinken, jag älskar det. Nu kör vi!

På Instagram skriver han också: "Den bästa typen av arbetsdag".

När Lundqvist gick ut med att han skulle operera hjärtat, ett aortaklaffbyte, var informationen att han skulle missa hela säsongen.

Men bilderna på de snabba framstegen i rehabiliteringen kan göra att det nu börjar spekuleras i om det kanske blir en comeback – och kanske redan den här säsongen.

"Jag är positiv och fokuserar på att återhämta mig", skrev Lundqvist på Twitter redan när det stod klart att han skulle opereras.

Efter 15 säsonger i New York Rangers köptes Lundqvist ut från sitt kontrakt efter förra säsongen och skrev i stället ettårskontrakt med Washington Capitals.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons