Annons

Moderaterna driver igenom nytt krisstöd

Publicerad 23 februari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Om kulturevenemang ställs in ska staten stå för 70 procent av kostnaderna. Förslaget från Moderaterna fick under tisdagen gehör av finansutskottet, uppger "Kulturnyheterna" i SVT.

Syftet med förslaget är att underlätta för kultur- och idrottsbranschen som har haft stora svårigheter med att planera för sommaren och hösten 2021. Även förberedelser inför konserter och teaterföreställningar kostar pengar och medlen riskerar att gå upp i rök om smittspridningen i slutänden sätter stopp för evenemangen.

Annons

Moderaterna vill avsätta 3,5 miljarder kronor för garantistödet i år. Det ska dock finnas en nedre gräns för hur små arrangemang som omfattas av stödet.

Det slutgiltiga beslutet om stödet fattas inom de närmaste veckorna, men eftersom en majoritet i finansutskottet var för förslaget är det i princip mest en formalitet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons