Annons

Arabiska al-Jazira startar medieplattform i USA

Det arabiska tv-nyhetsbolaget al-Jazira sjösätter en konservativ medieplattform i USA under namnet "Rightly" på torsdag.
Publicerad 24 februari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Al-Jazira ska återigen lansera en medieplattform i USA.
Al-Jazira ska återigen lansera en medieplattform i USA.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Donald Trumps tidigare favorit-tv-kanal Fox News får konkurrens om konservativa och högerorienterade tittare när medieplattformen "Rightly" lanseras.

"Vi på al-Jazira är spända på att få utöka vårt digitala fotavtryck med Rightly och bidra med färska röster som alltför ofta utelämnas av mainstream-media", skriver al-Jazira-chefen Michael Weaver i ett pressmeddelande.

Annons

Den tidigare Fox News-journalisten Scott Norvell blir kanalens chefredaktör och plattformens första program kommer att ledas av den libertarianska bloggaren Stephen Kent.

Fox News var under många år den främsta kanalen bland konservativa amerikaner, men har det senaste året fått trängas med ett antal utmanare, bland annat Newsmax och OANN (One America News Network).

Rightly är inte al-Jaziras första försök att ta sig in på den amerikanska tv-marknaden. 2013 lanserade kanalen "Al Jazeera America" med buller och bång med bland annat en nybyggd studio i New York. Kanalen lades ned tre år senare på grund av mycket låga tittarsiffror.

Den nya plattformen Rightly kommer till en början inte att sändas på tv utan vara en internetbaserad plattform.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons