GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lisa Linn är död

Jazzsångerskan Lisa Linn har avlidit, 85 år gammal.
Publicerad 24 februari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Lisa Linn och Bo Sylvén - nu är båda borta.
Lisa Linn och Bo Sylvén - nu är båda borta.
Foto: Gabriella Schulz

Den årliga musikfestivalen Jazz under stjärnorna har sitt ursprung i den fest som hon och maken Bo Sylvén en gång anordnade för att fira 30 års arbete tillsammans och 25-årig bröllopsdag.

De hade träffats i slutet på 50-talet. Lisa Linn, från Danmark, hade varit på turné i Sverige och ville utöka sitt band med en gitarrist i hennes band. Några av dess medlemmar hade hört Bo Sylvén spela i Sundsvall och föreslog att hon skulle testa honom.

Hösten 1958 anslöt han till Lisa Linns band i Trondheim; 1964 gifte de sig och kom fortsatt att arbeta mycket tillsammans, världen runt.

1971-72 var Lisa Linn medlem i gruppen Glenmarks, sjöng på låten Gammaldags musik, som toppade svenska listor.

Lisa Linn gav också privatlektioner i sång.

Maken Bo Sylvén gick bort 2017.

Makarna Sylvén arrangerade Jazz under stjärnorna i tjugo år, därefter höll Nils Landgren och Beatrice Järås i det hela i tio år.

Numera heter det Musik under stjärnorna och sköts helt av Branteviks IF. Fem konserter är inplanerade mellan den 30 juni och 28 juli i år - om inte ett virus säger annat.

Håkan JacobssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.