GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Konsthall öppnar - men bara för vaccinerade

Utställningen Kon(s)traster är färdighängd i Staffanstorp, men på grund av ökad smittspridning blir öppningen på lördag inte av. Däremot har kommunledningen beslutat att äldre som är vaccinerade får komma in.
Skåne • Publicerad 26 februari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Endast vaccinerade konstbesökare får beträda konsthallen i Staffanstorp meddelar kommunledningen.
Endast vaccinerade konstbesökare får beträda konsthallen i Staffanstorp meddelar kommunledningen.Foto: Arkivbild

Det har varit många turer kring utställningen Kon(s)traster på Staffanstorps konsthall. Utställningen skulle skett förra våren, men ställdes in på grund av pandemin.

I höstas hann man med den första av tre delar av utställningen innan smittspridningen tog fart. Konsthallen stängde igen.

Nu var det tänkt att konsthallen skulle öppna igen på lördag. Utan vernissage och med begränsat antal besökare. Pressvisning hölls på torsdagseftermiddagen. Men på kvällen beslutade kommunledningen att hålla konsthallen fortsatt stängd på grund av den ökade smittspridningen i Skåne och Staffanstorp.

Linda Jarlskog tyckte att skyltar med uppmaningar om Coronaavstånd och handtvätt såg tråkiga ut. Istället gjorde hon lekfulla varianter som hon kallar Lundamutationen hänger nu i Staffanstorps konsthall.
Linda Jarlskog tyckte att skyltar med uppmaningar om Coronaavstånd och handtvätt såg tråkiga ut. Istället gjorde hon lekfulla varianter som hon kallar Lundamutationen hänger nu i Staffanstorps konsthall.Foto: Lena Breitner

Men tavlorna hänger på sin plats och principiellt kan mindre grupper om sju personer och en guide komma in och genomföra en laglig guidning. Det kommer nu att ske - men bara för de som är vaccinerade.

Fyra grupper av äldre från äldreboenden har redan bokat in sig för slutna vandringar och dessa guidningar ska alltså bli av.

– Men det är väldigt viktigt att de som kommer är vaccinerade, och även om de är vaccinerade håller vi på regeln om max 8 personer samtidigt, meddelar kultursekreterare Viktoria Munck i ett mejl till Skånskan.

Lena BreitnerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.