Annons

Skogsbad och spa framför skärmen

Publicerad 27 februari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Ett japanskt skogsbad går att uppleva via datorn eller surfplattan.
Ett japanskt skogsbad går att uppleva via datorn eller surfplattan.Foto: Shutterstock

När coronapandemin sätter stopp för yoga- och sparesor utomlands dyker det upp flera digitala alternativ. Spahotellkedjan Six Senses har lanserat ett hemmaprogram med videor, artiklar och tips, medan spahotellet Chiva-Som i Thailand erbjuder konsultationer med hotellets hälsoexperter online. På bokningssajten Airbnb finns numera inte bara privatboenden utan också digitala aktiviteter med privatpersoner som guider. I utbudet finns bland annat skogsbad i Kyoto och en välsigningsritual på Bali. (TT)

”Dessa paket fyller en viktig funktion eftersom många vinterbadar för första gången och vill göra det i både en vacker och en trygg miljö."

Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels, i ett pressmeddelande om att intresset för vinterbad ökar och att flera hotell därför satt samman vinterbadspaket. (TT)

Anna Övergaard, Countryside Hotels.
Anna Övergaard, Countryside Hotels.Foto: Patrik Kekäläinen

700...

Annons

...kvadratmeter stor blir den så kallade pumptrackbanan i Sälen, en cykelslinga med gupp och svängar. Banan är en del av Skistars satsning på ett utökat sommarutbud i Åre, Sälen och Trysil. I Sälen och Åre byggs nya cykelleder i skogen och på fjället. Båda orterna får också var sin höghöjdsbana som kombinerar klättring, lek och äventyr. I Lindvallen i Sälen byggs två padelbanor med utsikt över fjället och en äventyrsgolfbana med nio hål. (TT)

Trysil har redan en pumptrackbana.
Trysil har redan en pumptrackbana.Foto: Ola Matsson
Portugisiska Braga utropas till bästa resmål

Reserestriktionerna består, men det betyder inte att vi inte kan drömma om resor efter pandemin. Nyligen frågade European Best Destinations, en organisation som arbetar för att främja europeisk turism, över 600 000 resenärer i 192 länder vart de helst vill åka när det blir möjligt. Flest röster fick Portugals tredje största stad Braga, som därmed fick titeln Europas bästa resmål 2021. Braga ligger nära Portugals största nationalpark Peneda-Gerês och bland sevärdheterna finns världsarvsområdet Bom Jesus do Monte. (TT)

Många vill till Braga. Här kan man bland annat uppleva pilgrimsfärdplatsen Bom Jesus do Monte.
Många vill till Braga. Här kan man bland annat uppleva pilgrimsfärdplatsen Bom Jesus do Monte.Foto: Shutterstock
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons