Annons

Nya Uefa-regler drabbar Rosengård: Katastrof

Uefas regeländring gör att Rosengård bara får använda 15 spelare i Champions League.
– Jag tycker regeln är en katastrof för oss som spelar vår-höst, säger sportchefen Therese Sjögran.
Publicerad 1 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Rosengård får bara använda 15 spelare i Champions League. Arkivbild.
Rosengård får bara använda 15 spelare i Champions League. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Förändringen, för damlagen, som Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) gör är att endast tre spelare som värvades under vinterfönstret får användas under vårens Champions League-matcher.

Regeln finns sedan tidigare på herrsidan.

Annons

– De har mycket större trupper och resurser. Det här problemet blir samma för bland annat alla svenska lag, säger Sjögran till Sydsvenskan.

– Får vi inte ändring på detta så får vi ändra vår strategi vad gäller värvningar helt och lägga fokus på sommarfönstret, vilket inte är optimalt mitt i säsongen. Vi har många kontrakt som går ut på vintern och därmed tappar vi spelare och måste värva.

Rosengård har värvat fyra spelare i vinter: Stephanie Labbé, Olivia Schough, Emma Berglund och Ria Örling. Till matchen mot österrikiska St Pölten på onsdag får finländskan Örling stå över.

– Vi har diskuterat och gått helt efter positioner och vad vi saknar. Det handlar inte om prestation eller något personligt att Ria får stå över, säger Sjögran.

Inte heller spelare som lånats ut till klubbens B-lag får spela i Champions League.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons