Annons

Operan håller stängt våren ut

Kungliga Operan fortsätter att hålla stängt fram till den 28 april, på grund av smittläget. Samtidigt är institutionen beredd att snabbt öppna igen om situationen förbättras.
Publicerad 1 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Kungliga Operan i Stockholm fortsätter att hålla stängt. Arkivbild.
Kungliga Operan i Stockholm fortsätter att hålla stängt. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dörrarna till Kungliga Operan förblir igenbommade för publik under våren, på grund av smittläget i region Stockholm. Operan väntar på att den nya pandemilagen ska ge dem möjlighet att öppna så snart som möjligt.

"Men i nuläget ser vi att det kommer att dröja ett tag och under tiden välkomnar vi alla till vår digitala scen Operan Play", säger Birgitta Svendén, vd och operachef på Kungliga Operan, i ett pressmeddelande.

Annons

Operan håller stängt till den 28 april – trots att pandemilagen väntas träda i kraft den 11 april. Utöver bedömningen av smittspridningen i samhället behöver verksamheten nämligen en viss tid för att förbereda föreställningarna, förklarar Svendén. Men vid en eventuell positiv utveckling av samhällssituationen under våren är operahuset förberett på att snabbt ställa om och öppna för publik igen.

Under tiden pågår begränsad verksamhet i huset, på ett smittsäkert sätt. Främst fokuserar man nu på produktioner för Operan Play, för att också framöver kunna erbjuda ett varierat utbud. Just nu förbereds till exempel en digital premiär för baletten "Stevenson/Lifar", som visas från den 6 mars på Operan Play.

"Vi vet att vår publik längtar efter att fysiskt få möta våra artister och få kliva in i salongen igen. Men via Operan Play möter vi konsten på ett annat sätt och ännu närmare", säger Birgitta Svendén.

Elin Swedenmark/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons