Annons

Fler gick före i vaccinationskön via ny länk

Publicerad 2 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
"I efterhand kunde vi varit tydligare, samtidigt har det ju inte gått någon förbi att vi följer Folkhälsomyndighetens prioritering, och att det är en vaccinbrist", säger Kristine Rygge, vaccinsamordnare i VG-regionen
"I efterhand kunde vi varit tydligare, samtidigt har det ju inte gått någon förbi att vi följer Folkhälsomyndighetens prioritering, och att det är en vaccinbrist", säger Kristine Rygge, vaccinsamordnare i VG-regionenFoto: Thomas Johansson/TT

Allmänheten har kunnat ta del av ytterligare en bokningslänk avsedd för prioriterad personal i Västra Götaland.

Länken har gjort att personer kunnat tränga sig före i vaccinationskön och få en spruta i Alingsås.

Annons

– Det är personer som bor i Lidköping som har loggat in på vår länk och kommit och vaccinerat sig i Alingsås, säger Anita Hedström som är förvaltningschef för vård- och omsorgen i Alingsås kommun till Ekot. Även personer från andra orter har kunnat gå före i kön.

Tidigare har Göteborgs-Posten avslöjat en liknande länk till ett annat privat vaccinationsföretag i Västra Götalandsregionen.

– I efterhand kunde vi varit tydligare, samtidigt har det ju inte gått någon förbi att vi följer Folkhälsomyndighetens prioritering, och att det är en vaccinbrist säger Kristine Rygge, vaccinsamordnare i VG-regionen till radion.

Rättad: En tidigare version innehöll en felaktig källhänvisning till citaten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons