Annons

Brorsson tillbaka i stafettlaget

Publicerad 3 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Mona Brorsson är tillbaka i det svenska stafettlaget. Arkivbild.
Mona Brorsson är tillbaka i det svenska stafettlaget. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mona Brorsson är som väntat tillbaka i det svenska stafettlaget när världscupen i skidskytte startar om i tjeckiska Nove Mesto.

I VM petades Brorsson till förmån för Johanna Skottheim som där sköt bort det svenska lagets medaljchanser på startsträckan. Till slut blev Sverige femma i Pokljuka.

Annons

Skottheim är petad till Nove Mesto där världscupen körs två veckor i rad.

Damstafetten avgörs i morgon.

Mona Brorsson tar hand om startsträckan och därefter följer Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg. Det innebär att sträckordningen är helt omkastad jämfört med i VM.

– Det är sista stafetten för säsongen och då kan man testa lite mer. Det blir tufft på slutet och där känner vi oss trygga med Elvira. För Hanna blir andrasträckan en ny utmaning och för Linn spelar det egentligen inte så stor roll, hon har gjort alla sträckor. Mona gjorde det väldigt bra i Oberhof på förstasträckan, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons