Annons

United tappar på rivalen i toppen

Premier League-ettan Manchester City ordnade 21:a raka segern mot Wolverhampton.
För Manchester United går det inte lika bra.
Efter 0–0 mot Crystal Palace tappade klubben viktiga poäng i titelkampen.
Publicerad 3 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Manchester Uniteds Fred, höger, var ett steg efter Crystal Palaces Eberechi Eze i det mållösa mötet i dimman på Selhurst Park.
Manchester Uniteds Fred, höger, var ett steg efter Crystal Palaces Eberechi Eze i det mållösa mötet i dimman på Selhurst Park.Foto: Mike Hewitt/AP/TT

Manchester City pulveriserade till slut Wolverhampton, vann med 4–1 och knep 21:a raka segern i samtliga tävlingsmatcher.

Samtidigt är Manchester United inne i en 0–0-trend.

Annons

Efter ett mållöst möte med Chelsea följde en ny 0–0-ligamatch borta mot Crystal Palace.

Resultat som gör att rivalen City drar ifrån i tabelltoppen och leder med 14 poäng med 11 omgångar kvar av Premier League-säsongen.

Svårt i dimman

I teorin finns fortfarande chansen att rå på City – men då krävs ett trendbrott och en trepoängare när klubbarna ställs mot varandra på Etihad på söndag.

United, utan målvakten David de Gea och med Victor Nilsson Lindelöf på bänken, lyckades inte alls i dimman på Selhurst Park.

Tränaren Ole Gunnar Solskjærs lag hade visserligen det mesta av spelet men norrmannens spelare fick inte hål på tränarkollegan Roy Hodgsons täta defensiva plan.

Lättare tillvaro för Leicester

Leicester har – precis som Manchester United – haft roligare dagar under säsongen.

Efter förlusten i Europa League och förlusten i ligan tog ligatrean ändå ett steg mot lättare tillvaro genom att få med sig en poäng från bortamötet med Burnley på Turf Moor.

Visserligen hamnade klubben i ett tidigt underläge – Matej Vydra gav Burnley ledningen redan i fjärde minuten – men Kelechi Iheanacho såg till att poängen säkrades när han kvitterade efter drygt en halvtimmes spel.

Bättre gick det för jumbon Sheffield, som fick 1–0 hemma mot Aston Villa.

David McGoldrick satte 1–0 i 30:e minuten och trots spel med bara tio spelare, efter Phil Jagielkas utvisning, lyckades bottenlaget ordna trepoängaren.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons