Annons

Liverpool kan stoppa spelare från landslagsspel

Liverpools manager Jürgen Klopp planerar att stoppa flera spelare från landslagsspel i slutet av mars på grund av coronareglerna.
Spelarna kan annars behöva sitta tio dagar i karantän när de återvänder till Storbritannien.
Publicerad 3 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Jürgen Klopp planerar att stoppa Liverpool-spelare från landslagsspel om de tvingas sitta i karantän när de återvänder till Storbritannien.
Jürgen Klopp planerar att stoppa Liverpool-spelare från landslagsspel om de tvingas sitta i karantän när de återvänder till Storbritannien.Foto: Martin Rickett/AP/TT

Inresande till Storbritannien från "rödlistade" länder behöver sitta i hotellkarantän i tio dagar vid ankomst, på listan finns bland annat Brasilien och Portugal.

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) har gett klubbar tillåtelse att stoppa spelare från att åka på landslagsuppdrag till länder som är rödlistade.

Annons

Jürgen Klopp planerar att använda sig av Fifas beslut för att stoppa brassetrion Alisson Becker, Roberto Firmino och Fabinho samt portugisen Diego Jota från att representera sina landslag.

– Vi kan inte låta grabbarna åka och sen lösa situationen när de kommer tillbaka genom att placera dem i hotellkarantän i tio dagar, det går bara inte, säger han och fortsätter:

– Jag förstår att olika fotbollsförbund har olika behov men det är svårt att göra alla glada i dessa tider, och vi måste vara ärliga med att spelarna är betalda av klubbarna vilket betyder att det måste vara första prioritet, säger han.

Både Brasilien och Portugal ska spela viktiga VM-kvalmatcher under nästa landslagssamling.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons