Annons

Sent Segermål ger Rosengård hopp

Rosengård är illa ute i Champions League-åttondelsfinalen mot S:t Pölten.
Det kunde dock ha varit värre. Ett sent kvitteringsmål av Caroline Seger ger Malmöklubben hopp inför returen i Österrike.
– Vi måste gå för att vinna där nere, säger landslagskaptenen efter 2–2 på Malmö IP.
Publicerad 3 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Rosengårds Caroline Seger (tredje från vänster) satte den viktiga 2–2-kvittering på tilläggstid i hemmamötet med S:t Pölten i Champions League. Returen i åttondelsfinalen spelas onsdag nästa vecka.
Rosengårds Caroline Seger (tredje från vänster) satte den viktiga 2–2-kvittering på tilläggstid i hemmamötet med S:t Pölten i Champions League. Returen i åttondelsfinalen spelas onsdag nästa vecka.Foto: Anders Bjurö/TT

På tilläggstid skickade Caroline Seger in kvitteringen på ett dimhöljt Malmö IP hemma mot S:t Pölten. Ett mål som betydde att det första mötet i åttondelsfinalen av Champions League slutade 2–2.

– Skönt. Även om de har två bortamål är det ett resultat som är bättre än en förlust, säger landslagskaptenen Caroline Seger.

"Viktigt mål"

Annons

Returen spelas onsdag nästa vecka.

– Ett viktigt mål. Det sätter oss inte i en lätt situation till returen i Österrike, men det ger oss otroligt mycket mer hopp än att åka ner dit med ett 1–2-resultat, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

Resultatet gör att Rosengård är vidare vid seger i returen, men utslaget vid exempelvis de oavgjorda resultaten 0–0 och 1–1. Vid 2–2 väntar förlängning, men övriga oavgjorda resultat skickar Malmöklubben vidare till kvartsfinal.

– Vi måste gå för att vinna där nere och göra bortamål, säger Seger.

Gästernas Mateja Zver var det stora spöket för Rosengård denna dimmiga CL-kväll. I den 21:a minuten kunde Zver placera in ledningsmålet bakom nya Rosengårdsmålvakten Stephanie Labbe sedan lagkamraten Mária Mikolajová runnit igenom efter en nickskarv på mittplan.

Blott 30 sekunder in på andra halvlek kom nästa chock för Rosengård när mittfältaren Hanna Bennison och mittbacken Glódís Perla Viggósdóttir var passiva vid mittlinjen. Zver snodde åt sig bollen, satte fart mot mål och kunde i friläge placera in 2–0.

– Vi gör misstag och blir väldigt hårt straffat för de misstagen. Det behöver vi polera bort. Vi har även en ineffektivitet i det offensiva straffområdet, säger Jonas Eidevall.

– Vi har spelat två träningsmatcher inför den här åttondelsfinalen och det är klart att vi har saker att jobba på. Hade man varit mitt inne i säsongen kanske man inte gör sådana här misstag, säger Seger.

"Visar moral"

Rosengård – där nyförvärven Olivia Schough och Emma Berglund startade – hade mängder av chanser till att spräcka målnollan. Till slut kom reduceringen genom Sanne Troelsgaard i den 68:e minuten och på tilläggstid klev Seger fram med 2–2-kvitteringen.

– Vi visar moral och karaktär i dag. Vi viker egentligen aldrig ner oss, trots ett 0–2-underläge, säger Caroline Seger.

Annons

Senast Rosengård spelade i Champions League åkte man också ut mot ett mindre meriterat lag. Hösten 2018 var det Slavia Prag som chockade Malmöklubben genom att vinna med 3–2 i Malmö. Returen i Tjeckien blev mållös och Rosengård åkte ut i åttondelsfinal.

Daniel Kihlström/TT

Fakta: Rosengårds CL-facit

Fakta: Rosengårds CL-facit

Här är Rosengårds facit i Champions League (åren under namnen LDB Malmö och Malmö FF inkluderade):

2018–2019: Åttondelsfinal, utslaget av Slavia Prag (2–3 sammanlagt).

2017–2018: Åttondelsfinal, Chelsea (0–4).

2016–2017: Kvartsfinal, Barcelona (0–3).

2015–2016: Kvartsfinal, Frankfurt (efter straffar, 1–1 sammanlagt).

2014–2015: Kvartsfinal, Wolfsburg (4–4 sammanlagt, utslaget på grund av färre gjorda bortamål).

2013–2014: Åttondelsfinal, Wolfsburg (2–5).

2012–2013: Kvartsfinal, Lyon (0–8).

2011–2012: Kvartsfinal, Frankfurt (1–3).

2003–2004: Semifinal, Frankfurt (1–4).

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons