Annons

Barcelonas smäll – Piqué knäskadad igen

Här är Barcelonas tunga skadesmäll. Mittbacksveteranen Gerard Piqué har blivit knäskadad, meddelar klubben.
Publicerad 4 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Barcelonas backstjärna Gerard Piqué är knäskadad igen.
Barcelonas backstjärna Gerard Piqué är knäskadad igen.Foto: Joan Monfort/AP/TT

34-åringen gjorde 2–0 i sista minuten i onsdagens cupsemifinalretur mot Sevilla, vilket innebar 2–2 totalt och förlängning, där Barcelona vann med 3--0 och avancerade till final. Men i matchen blev alltså Piqué knäskadad.

Barcelona skriver i ett uttalande att Piqué har ådragit sig en ligamentskada på det ena knäet. Det är ännu inte klart hur allvarlig skadan är, och hur länge han blir borta – men lokala medier rapporterar att det kan handla om tre veckors frånvaro. Med andra ord lär han missa åttondelsfinalreturen i Champions League mot Paris SG nästa vecka, där Barcelona har 1–4 att försöka hämta upp från det första mötet.

Gerard Piqué kom nyligen tillbaka efter att ha varit knäskadad i tre månader tidigare under säsongen. Barcelona har även backarna Ronald Araújo, Sergi Roberto, Moussa Wagué, mittfältarna Miralem Pjanic och Philippe Coutinho samt anfallslöftet Ansu Fati på skadelistan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons